Καταστολή στους μαθητές, αναστολή στους ναζιστές

Καταστολή στους μαθητές, αναστολή στους ναζιστές
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο της Ευελπίδων όπου ο 14χρονος μαθητής απολογήθηκε στον ανακριτή για κακούργημα μετά την σύλληψή του στο μαθητικό συλλαλητήριο Eurokinissi

Οργισμένοι και αδικημένοι νέοι από τη μια, χαϊδεμένοι ναζί από την άλλη. Οι τραγωδίες που θα ζήσουμε στο άμεσο μέλλον, δεν θα είναι καθόλου τυχαίες.

Ήταν απλώς τυχαίο ότι το πρωί της Δευτέρας, την ώρα που η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε αναστολή ποινών για όλους τους χρυσαυγίτες πλην του Ρουπακιά, απολογούνταν στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων 14χρονοι μαθητές, που είχαν κρατηθεί για 4 μέρες, κατηγορούμενοι για κακουργήματα.

Καμιά φορά η τύχη, παίζει περίεργα παιχνίδια. Για παράδειγμα ο Βαγγέλης Γ. ο 14χρονος μαθητής, έτυχε να βρίσκεται στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, αν και νωρίτερα του είχαν κάνει σωματική έρευνα χωρίς να βρεθεί κάτι.

Μετά, αυτός και οι άλλοι μαθητές είχαν την ατυχία να συλληφθούν Πέμπτη, οπότε όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ, “ο αριθμός των ημερών κράτησης, εξαρτάται από διαδικασίες που άπτονται της Δικαιοσύνης και όχι της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Αστυνομία εκτελεί τις εντολές που δίνονται από Εισαγγελείς και Ανακριτές”.  Έτυχε να έχουμε Σαββατοκύριακο μπροστά μας, να το τετραήμερο. Συμβαίνουν αυτά.

Οι μαθητές αφέθηκαν τελικά όλοι ελεύθεροι, χωρίς να εξηγηθεί επαρκώς ποιο ήταν το κακούργημά τους, πέρα από το ό,τι βρέθηκαν σε πορεία και έτυχε να τους πιάσουν.

Η σειρά των τυχαίων γεγονότων, δεν σταματά εδώ φυσικά, διότι έχει τύχει να είμαστε και σε εποχή Covid, οπότε δεν μπορούσαν να γίνουν επισκέψεις από τους γονείς, ούτε να δώσουν μια αλλαξιά ρούχα στα παιδιά, καθώς τα μέτρα στη ΓΑΔΑ είναι πιο αυστηρά.

Σε αυτό οι μαθητές ήταν άτυχοι, σε αντίθεση για παράδειγμα με τους  χρυσαυγίτες που είχαν επιτεθεί στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, φορώντας μπλούζακια της οργάνωσης και όπως κατήγγειλε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, όταν συνελήφθησαν και στάλθηκαν στη ΓΑΔΑ να φωτογραφηθούν τους δόθηκε η δυνατότητα να αλλάξουν τα μπλουζάκια, πριν πάνε στον εισαγγελέα! Δεν είχαμε κορονοϊό τότε. Τι να κάνουμε;

Οι μαθητές λοιπόν ήταν απλώς άτυχοι, σε αντίθεση με τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, που την ίδια ώρα άκουγαν από τα χείλη της εισαγγελέως ότι “τηρούν όλες τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής”.

Έτυχε βλέπετε να πέσουν σε εισαγγελέα, που λέγεται ότι λατρεύει τους τύπους και αναζητά για κάθε πολίτη τα ελαφρυντικά.

Είχε βέβαια τύχει στο παρελθόν, να μην αναζητήσει ελαφρυντικά στην περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου. Η ίδια εισαγγελέας, η Αδαμαντία Οικονόμου, είχε απορρίψει τα ελαφρυντικά και την αναστολή για τον Θεοφίλου, ο οποίος αν και αθώος έμεινε 5,5 χρόνια στη φυλακή. Το σκεπτικό της κ. Οικονόμου τότε ήταν ότι “αφού διέπραξε ληστεία, σημαίνει ότι πιο πριν τη σχεδίαζε, άρα δεν προκύπτει πρότερος έντιμος βίος”.

Συγκρίνετε εκείνο το σκεπτικο με όσα ακούστηκαν τη Δευτέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής και το συμπέρασμα είναι εύκολο: άτυχος ο Θεοφίλου, άτυχοι οι μαθητές, τυχεροί οι χρυσαυγίτες.

Αυτό που δεν είναι καθόλου τυχαίο, είναι η διάβρωση των θεσμών από τη ναζιστική συμμορία και τους ανθρώπους της και ο μύθος της λεγόμενης αυτοκάθαρσης. Οι θύλακες υπάρχουν ακόμα και προφανώς θα κρυφτούν, μέχρι οι ναζί να αποφυλακιστούν – αν παρά τις προσπάθειες της εισαγγελέως, φυλακιστεί κανείς.

Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαία η οργανωμένη από την κυβέρνηση κατασυκοφάντηση των μαθητών και των αγώνων τους, η παρουσίασή τους ως “ταραξιών” ή “αρνητών της μάσκας” και η ακραία καταστολή απέναντι στις κινητοποιήσεις τους. Πρόκειται πέρα από πρώιμο “σπάσιμο του τσαμπουκά” και για πρόβα για τις διαδηλώσεις που έρχονται, λόγω των μέτρων που θα ληφθούν και της όξυνσης της οικονομικής κρίσης, ως συνέπεια της υγειονομικής.

Οργισμένοι και αδικημένοι νέοι από τη μια, χαϊδεμένοι ναζί από την άλλη. Οι τραγωδίες που θα ζήσουμε στο άμεσο μέλλον, δεν θα είναι καθόλου τυχαίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα