Λατρεία για το έμβρυο, εκτός αν γίνει φτωχός, πρόσφυγας ή ομοφυλόφιλος

Λατρεία για το έμβρυο, εκτός αν γίνει φτωχός, πρόσφυγας ή ομοφυλόφιλος
ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Eurokinissi

Η υπογεννητικότητα δεν θα αντιμετωπιστεί με καμπάνιες σκοταδισμού, αλλά με έμπρακτη στήριξη σε όσους και όσες θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Και όσοι δεν θέλουν, δικαίωμά τους.

“Οι συντηρητικοί είναι όλοι υπέρ των αγέννητων. Θα έκαναν τα πάντα για τα αγέννητα, αλλά μόλις γεννηθείς, είσαι μόνος σου. Οι ‘υπέρ της ζωής’ συντηρητικοί, έχουν εμμονή με το έμβρυο, από τη σύλληψη και για 9 μήνες. Μετά από αυτό δεν θέλουν να ξέρουν τίποτα για σένα. Δεν τους νοιαζει η φροντίδα σου, η μέρα σου, τα κουπόνια φαγητού, το σχολικό σου γεύμα, η επιβίωσή σου, δεν θέλουν να ξέρουν τίποτα. Αν είσαι αγέννητος, είσαι εντάξει, αν είσαι ανήλικος την πάτησες. Οι συντηρητικοί σε έχουν γραμμένο, μέχρι να φτάσεις σε ηλικία στράτευσης. Τότε όμως σε θεωρούν κατάλληλο. Οι συντηρητικοί θέλουν ζωντανά μωρά, ώστε να τα μεγαλώσουν για να γίνουν νεκροί στρατιώτες. Αυτοί οι τύποι δεν είναι ‘υπέρ της ζωής’, ξέρετε τι είναι; Είναι μισογύνηδες. Δεν τους αρέσουν οι γυναίκες. Πιστεύουν ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι να λειτουργεί ως κλωσσομηχανή για το κράτος”.

George Carlin

Ο Πάπας του Stand up, George Carlin είχε πολλά χρόνια πριν ξεμπροστιάσει τον σκοταδισμό, την υποκρισία, την απανθρωπιά και τον μισογυνισμό, αυτών που σχετικοποιούν το δικαίωμα στις αμβλώσεις και στιγματίζουν τις γυναίκες, ώστε να ταιριάζει η ζωή τους με αυτό που στο μυαλό τους έχουν ως ηθικό, ιδεατό και αναμάρτητο.

Ο Carlin στηλίτευσε την υπερβολική αγάπη για το έμβρυο, που γινόταν αδιαφορία για τον συνάνθρωπο, μετά τη γέννησή του, ειδικά αν ήταν φτωχός και είχε ανάγκες. 

Φυσικά επειδή η βλακεία είναι μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις της ιστορίας, το μίσος για το μετά, εμπλουτίστηκε.

Έτσι σήμερα το “κίνημα υπέρ της ζωής”, που έχει φτάσει με καθυστέρηση και τον γνωστό μιμητισμό και στη χώρα μας:

*Λατρεύει τα αγέννητα παιδιά, αλλά δεν συγκινείται καθόλου από τα γεννημένα προσφυγόπουλα που θαλασσοπνίγονται.

*Λατρεύει τα έμβρυα, αλλά αν αυτά γεννηθούν και δεν γίνουν αυτό που επιτάσσει η θρησκεία και τα χρηστά ήθη, τότε η λατρεία μετατρέπεται σε μίσος και κυνηγητό. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι δύσκολο να βρεις κάποιον του “κινήματος”, που να μην είναι παράλληλα θρησκόληπτος, ρατσιστής και να μη μισεί τους ομοφυλόφιλους. Αυτό το τελευταίο είναι μάλιστα ανεξήγητο καθώς όπως και πάλι ο Carlin είχε πει, “οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν καμία ευθύνη για το ποσοστό των αμβλώσεων, οπότε γιατί τους μισούν οι “υπερασπιστές των εμβρύων”;

*Θεωρεί τη γυναίκα σκεύος, που το σώμα της ανήκει στο Θεό, στο κράτος ή στη μεικτή χριστιανοταλιμπάν που βρίσκεται πίσω από διάφορες σκοτεινές πρωτοβουλίες και κινήσεις.

*Θεωρεί ότι τα δικαιώματα είναι υπό διαπραγμάτευση και ο σεβασμός εξαρτάται από την ισχύ μιας ομάδας πίεσης.

Στην Ελλάδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, είχαμε την καθιέρωση από την Εκκλησία της “ημέρας αγέννητου παιδιού” και την εμφάνιση  “κινήματος υπέρ της ζωής”, τραμπικής προέλευσης, ελληνικής κατασκευής.

Ακολούθησε το γνωστό φαιδρό πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας, με τα “στοιχεία για τις αμβλώσεις”, που ήταν όλα Fake News, εκτός από την ημερομηνία έκδοσης του φύλλου.

Την πρωτοβουλία της αθλητικής εφημερίδας, επαίνεσε ο ιδανικός εκπρόσωπος του Τραμπισμού (με τους Καρατζαφέρη και Καμμένο εκτός μάχης πια), Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter είχε γράψει: 

“Συγχαίρω την Εφημερίδα παρά τις αντιδράσεις. Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας”.

To δικαίωμα δεν αμφισβητείται, ωστόσο ένας υπουργός επικαλείται ψευδή στοιχεία για να υποστηρίξει ότι το Έθνος κινδυνεύει από το ότι έχουμε “διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις”. Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 17.000 αμβλώσεις και 100.000 γεννήσεις το χρόνο, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία. Λίγες γεννήσεις και ανησυχητικά μειούμενες, αλλά σε καμία περίπτωση υποπολλαπλάσιες των αμβλώσεων. Αλλά γιατί να αφήσουμε την αλήθεια να χαλάσει έναν σκοτεινό μύθο;

Το επόμενο επεισόδιο στη μάχη του “κινήματος υπέρ της ζωής”, ήταν ο εξευτελισμός του κράτους, με την ανάρτηση της γνωστής αφίσας στο Μετρό. Μπορεί ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής να έσωσε τα προσχήματα, όχι τόσο με την εντολή να κατέβει η εμετική αφίσα, όσο με την αιτιολόγηση αυτής της εντολής, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι το “κίνημα” δουλεύει καλά και μεθοδικά.

Όπως επίσης δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι υπάρχει πολυάριθμο κοινό, που επικροτεί την καμπάνια και καταριέται όσους γεννημένους έχουν την κακιά συνήθεια να σέβονται τα δικαιώματα των γυναικών.

Τι θα ακολουθήσει; Όχι ιδιαίτερα δύσκολο να το προβλέψει κανείς. “Μάχη” στα Social Media, με τους υπέρμαχους της ζωής να εύχονται ψόφους στους υπόλοιπους, προπαγάνδα τρόμου για το έθνος που αφανίζεται, διοργάνωση συγκεντρώσεων και σίγουρα κάποια ερώτηση στη Βουλή, από ευαίσθητους βουλευτές, που βλέπουν στο κίνημα μια συμπαγή μάζα ψηφοφόρων, που θα ήταν καλό να την έχουν από κοντά.

Στην υποκρισία στο στιγματισμό και στην εκστρατεία μίσους κατά των γυναικών, οφείλουμε να αντισταθούμε, όχι μόνο για να την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, αλλά και για να αναζητηθούν πραγματικές λύσεις στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Διότι η υπογεννητικότητα δεν θα αντιμετωπιστεί με καμπάνιες σκοταδισμού, αλλά με έμπρακτη στήριξη όσων θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Με βοήθεια στις μητέρες και προστασία στην αγορά εργασίας, με αρωγή στα νέα ζευγάρια και με πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν όποιον επιθυμεί να γίνει γονιός.

Και όσοι και όσες δεν θέλουν, δικαίωμά τους. Αδιαπραγμάτευτο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα