Ο Καραμανλής μίλησε, το παλάτι ενοχλήθηκε, οι “εκτελεστές” ανέλαβαν δράση

Ο Καραμανλής μίλησε, το παλάτι ενοχλήθηκε, οι “εκτελεστές” ανέλαβαν δράση
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής Caption / YouTube

Κάποιοι φαίνεται ότι χωρίζουν την ιστορία του τόπου σε Π.Μ. (προ Μητσοτάκη) και Μ.Μ. (Μετά Μητσοτάκη) εποχή. Αν δεν είσαι μαζί τους, αξίζεις μόνο χλεύη και χυδαίες επιθέσεις. Ακόμα και αν λέγεσαι Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής υπέπεσε σε ένα μεγάλο “αμάρτημα” στα Ανώγεια της Κρήτης και στην εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Μίλησε για ένα θέμα, για το οποίο η ομάδα εξουσίας εντός της Νέας Δημοκρατίας με την ονομασία “επιτελικό κράτος” έχει επιβάλει σιωπητήριο.

Είναι άλλωστε γνωστή η αντιμετώπιση του σκανδάλου των υποκλοπών στην ελληνική δημόσια σφαίρα. Αρχικά αποσιώπηση, μετά αγιοποίηση του “ανήξερου” πρωθυπουργού, ο οποίος βγήκε μπροστα και μας έκανε τη χάρη να παραδεχθεί ένα λάθος και στο τέλος υποβάθμιση.

“Δεν ασχολείται με αυτά ο κόσμος, μόνο η τσέπη μετράει”.

Αυτό ήταν το αφήγημα, μπλεγμένο σε επιτροπές και υποεπιτροπές μέχρι να έρθει ο Χειμώνας και το θέμα να θαφτεί οριστικά από τις τιμές του ρεύματος και του πετρελαίου θέρμανσης.

Τι αξία έχει η Δημοκρατία μπροστά στα επιδόματα;

Ο Κώστας Καραμανλής λοιπόν επέλεξε να ασχοληθεί με ένα ζήτημα που πληγώνει τη Δημοκρατία, ρίχνει σκιές στο πολιτικό σύστημα και προφανώς αμαυρώνει και την παράταξη στην οποία ο ίδιος ανήκει.

Και είπε μεταξύ άλλων τα αυτονόητα:

  • “Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!”
  • “Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.”
  • “Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών”.

Η ομιλία του αρχικά αντιμετωπίστηκε από τους ίσως κάποτε θαυμαστές του και νυν “επιτελικούς” αυλικούς, όπως και το ζήτημα των υποκλοπών. Υποβάθμιση δια της “εξαφάνισης”.

Μετά από λίγο όμως το Μαξίμου επέλεξε μέσω πηγών να δείξει σε όλους πόσο ενοχλήθηκε κάνοντας νυχτερινό σχόλιο “επειδή ρώτησαν δημοσιογράφοι”.

Ήταν προφανώς το σήμα για τη “δολοφονία χαρακτήρα” που επιχειρείται εδώ και λίγες ώρες σε βάρος ενός πρώην πρωθυπουργού.

Από άνθρωπος του Πούτιν μέχρι συνοδοιπόρος του Τσίπρα. Ρεπορτάζ καρμπόν για τον Καραμανλή που δήθεν υποσκάπτει τη Νέα Δημοκρατία και την παράταξη.

Από τον οχετό που εξαπολύθηκε εναντίον του προκύπτουν δυο ερωτήματα και μια θλιβερή για όλους μας διαπίστωση.

Ερώτημα πρώτο. Την παράταξη υποσκάπτει κάποιος που θέλει άπλετο φως και να σταματήσουν οι σκοτεινές πρακτικές ή αυτοί που προτιμούν να κινούνται στο σκοτάδι και να παρακολουθούν πολιτικούς αντιπάλους;

Ερώτημα δεύτερο. Επί της ουσίας τι από όσα είπε ο κ. Καραμανλής είναι λάθος; Αν το Μαξίμου διαφωνεί γιατί εξαπέλυσε τα θηρία του εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Η αντιμετώπιση του Κώστα Καραμανλή, η ένταση και κυρίως το ύφος των επιθέσεων είναι ενδεικτική του τρόπου που κινείται το σημερινό σύστημα εξουσίας. Αν δεν είσαι μαζί τους, δεν έχει σημασία ποιος είσαι, πού ανήκεις, τι πρεσβεύεις. Η παραμικρή διαφωνία σημαίνει διαγραφή και επιχείρηση εξόντωσης.

Αν αυτά κάνουν σε έναν πρώην πρωθυπουργό και άνθρωπο της παράταξής τους, φανταστείτε πώς αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν όλους τους υπόλοιπους που μπορεί να ασκήσουν κριτική.

Άνθρωποι που προφανώς στο μυαλό τους έχουν χωρίσει την ιστορία του τόπου σε Π.Μ. (προ Μητσοτάκη) και Μ.Μ. (Μετά Μητσοτάκη) εποχή, δεν μπορεί παρά να είναι επιζήμιοι για την χώρα.

ΥΓ Αν με μια ομιλία του ένας πρώην πρωθυπουργός θεωρείται ότι  κάνει τόση ζημιά στον πρωθυπουργό, αυτό θα πρέπει περισσότερο να προβληματίζει παρά να ευχαριστεί την αντιπολίτευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα