Το δράμα της Παιανίας και το κρυφτούλι του Κασιδιάρη

Το δράμα της Παιανίας και το κρυφτούλι του Κασιδιάρη
Στον ανακριτή απολογείται ο 24χρονος φοιτητής από την Παιανία,που πυροβόλησε και σκότωσε αλλοδαπό διαρρήκτη εχθές τα ξημερώματα,Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η αυτοδικία, το βαρύ χέρι του Κασιδιάρη και το όνειρο για μια κοινωνία βυθισμένη στη βία που δεν πρέπει να γίνει πραγματικότητα

Η μοίρα παίζει πολύ περίεργα παιχνίδια. Την περασμένη Πέμπτη ένας 24χρονος πήρε το νόμο στα χέρια του, εκπληρώνοντας το όνειρο κάθε Ελληναρά και κάθε Κασιδιάρη.

Ένας διαρρήκτης αλλοδαπός, έπεσε νεκρός από τα πυρά του φοιτητή, ωστόσο ο νεαρός θύτης δεν έδειξε να συμμερίζεται τα χειροκροτήματα και τους αλλαλαγμούς, αυτών που πιθανότατα δεν γνωρίζουν την παράδοση αυτής της χώρας ως προς τον σεβασμό στον (οποιοδήποτε) νεκρό.

“Αφαίρεσα μια ανθρώπινη ζωή και αυτό δεν διορθώνεται. Τι έκανα;”, είπε ο νεαρός στον πατέρα του.

Είναι προφανές από τα λόγια του, ότι πρόκειται για ένα νέο που παραμένει ακόμα άνθρωπος σε μια εποχή που δικαιολογεί τα πάντα, λόγω των δεινών που μας έχουν βρει και της φτώχειας στην οποία μας έχουν καταδικάσει.

Μια μικρή παρένθεση εδώ. Αν από τα πυρά του νεαρού, είχε σκοτωθεί κάποιος αθώος γείτονας, τι θα λέγαμε σήμερα; Φανταστείτε τι θα ζήσουμε αν επικρατήσει στη χώρα η κουλτούρα της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας. Κλείνει η παρένθεση.

Το αν κάποιος διατηρεί την ανθρωπιά του, δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τις συνθήκες. Οι Έλληνες υπήρξαν φτωχοί και σε άλλες περιόδους και η Ελλάδα πέρασε εποχές ακόμη πιο δύσκολες από αυτή που ζούμε σήμερα. Σε εκείνες τις εποχές κάποιοι γίνονταν φονιάδες και κάποιοι πάλευαν να αλλάξουν τα πράγματα, κάποιοι γίνονταν αντιστασιακοί και κάποιοι προδότες και μαυραγορίτες.

Ο κρυπτόμενος Κασιδιάρης

Λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό της Παιανίας, ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σε απευθείας μετάδοση, πετούσε νερό στη Ρένα Δούρου και χτυπούσε τη Λιάνα Κανέλλη.

Στη συνέχεια ο Ηλίας Κασιδιάρης εκμεταλλευόμενος τους νόμους της Δημοκρατίας, την οποία εκείνος και η οργάνωση στην οποία ανήκει, λοιδωρούν και κατακρίνουν, κρύφτηκε επί δύο μέρες και επανεμφανίστηκε με μια ανακοίνωση προσπαθώντας να δικαιολογήσει την “αντρίκεια” πράξη του.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι την ημέρα που οι θιασώτες της βίας και της αυτοδικίας, είχαν όλο το πεδίο μπροστά τους για να ξετυλίξουν την προπαγάνδα που οδηγεί στη ζούγκλα που ονειρεύονται, κατέληξαν κρυπτόμενοι.

Ο νεαρός φοιτητής θα μπορούσε να εμφανιστεί και ως ήρωας, αλλά ευτυχώς παρέμεινε άνθρωπος ένιωσε το βάρος της πράξης του και ανέλαβε την ευθύνη του τι έκανε σαν πραγματικός άνδρας. Η δικαιοσύνη θα τον κρίνει, αλλά ο ίδιος δεν αδίκησε τον εαυτό του και δεν προσέβαλε τη μνήμη του ανθρώπου που σκότωσε.

Αντίθετα, ο κ. Κασιδιάρης, που επιθυμεί να πάρουμε τα όπλα και να εκπροσωπήσει μαζί με τους ομοίους του, όσους επιλέγουν την αυτοδικία, για πράξη που επιφέρει πολύ μικρότερες συνέπειες, επέλεξε το κρυφτούλι.

Ο αποκλεισμός βοηθά τη Χρυσή Αυγή

Ο συνδυασμός των περιστατικών αποτελεί ένα ξεμπρόστιασμα για αυτούς που παρουσιάζονται ως οι άνθρωποι που θα “καθαρίσουν” τη χώρα και θα εξουδετερώσουν ένα σάπιο σύστημα, την ώρα που αποτελούν το μεγαλύτερο δεκανίκι του.

Εκμεταλλεύονται απλώς τις κραυγαλέες αδυναμίες του κράτους, που έχει φροντίσει να μην επανδρώνει σωστά τα αστυνομικά τμήματα, με λίγους κακοπληρωμένους συμπολίτες μας να προσπαθούν να τα βάλουν με καλά οργανωμένες συμμορίες, ενός κράτους που άφησε το μεταναστευτικό να ξεφύγει και έριξε νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.

Η πολιτική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής, δεν θα έρθει μέσα από τους αποκλεισμούς των ΜΜΕ, που πρόλαβαν πάντως να μας ενημερώσουν πόσες χορδές έχει η κιθάρα του Καιάδα και πόσα ποιήματα έχει γράψει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Η αντιπαράθεση μαζί της πρέπει να είναι δημόσια και συνεχής, το κενά που εκμεταλλεύεται στην ασφάλεια και στο μεταναστευτικό πρέπει να καλυφθούν από το κράτος, τους θεσμούς και την αστυνομία.

Τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη, αποδεικνύουν αφενός ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον νεαρό και όχι σαν τους χειροκροτητές του, υπάρχει ελπίδα και αφετέρου ότι το αυγό του φιδιού είναι κλούβιο.

Προλαβαίνουμε ακόμα να εμποδίσουμε τα σχέδια όσων ονειρεύονται το κράτος του τρόμου, όπου η βία θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και οι ζωές των ανθρώπων θα χάνονται ή θα καταστρέφονται από το τράβηγμα μιας σκανδάλης.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι Senior Editor του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα