Υπόθεση Λιβανού: Όταν τα “κορόιδα” διασκεδάζουν τους πολιτικούς

Υπόθεση Λιβανού: Όταν τα “κορόιδα” διασκεδάζουν τους πολιτικούς

Η χειμερινή σύναξη των χαχανούληδων στην Σπάρτη είναι μια ακόμα απόδειξη του ότι καμία τραγωδία, που συνοδεύεται από εκλογική νίκη, δεν θα μπορούσε να στενοχωρήσει έναν πολιτικό κόμματος εξουσίας.

Μια κομματική μάζωξη, ατάκες, πολλά γέλια. Όταν ένας πολιτικός θυμάται μια μεγάλη εκλογική νίκη, ένας καλοπροαίρετος πολίτης θα έλεγε ότι το εύθυμο κλίμα είναι αναμενόμενο.

Όταν όμως αυτή η νίκη είχε ακολουθήσει μια τεράστια εθνική τραγωδία με νεκρούς, τότε μιλάμε για μια συμπεριφορά το λιγότερο ανήθικη και άκρως αλαζονική.

Ο (πρώην πλέον) υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός συμμετείχε σε σύσκεψη στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό.

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας  κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, καυχιέται για το πώς η Νέα Δημοκρατία, μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 κατάφερε “να γυρίσει το παιχνίδι” και να κερδίσει τις εκλογές μοιράζοντας αποζημιώσεις.

“Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά..” λέει κάποιος.

“Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι“, λέει ο δήμαρχος ο οποίος παραδέχεται ότι όποιος τους έλεγε καλημέρα τότε έπαιρνε 5χιλιαρο.

“Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα” υπερθεμαίζει ο Σπήλιος Λιβανός.

Τα γαλάζια στελέχη λοιπόν γελούν με την καρδιά τους, αναφερόμενα στις πυρκαγιές του 2007, όταν σε όλη τη χώρα είχαν χάσει τη ζωή τους 84 άνθρωποι και μόνο στο νομό Ηλείας 49.

Χάθηκαν τόσοι άνθρωποι αλλά κερδήθηκαν οι εκλογές. Πραγματική “εποποιία”.

Ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Λιβανού. Ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει, καθώς η εργαλειοποιήση μιας άλλης πύρινης τραγωδίας, αποτέλεσε πολύ μεγάλο εκλογικό όπλο, όταν η σημερινή κυβέρνηση ήταν στην αντιπολίτευση. Δεν μπορούσε να έχει στις τάξεις της κάποιον, που αστειεύεται με ένα τέτοιο θέμα.

Η εικόνα όμως των χαχαχανούληδων της Σπάρτης, δεν πρέπει να ξεχαστεί από τους πολίτες.

Αυτό γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες, όπου τα πάντα μετριούνται με νίκες και ήττες με ποσοστά που πέφτουν και ποσοστά που ανεβαίνουν. Με ψηφαλάκια που οδηγούν στην κατάκτηση της εξουσίας.

Το μόνο που χωρίζει μια “άριστη” επιλογή του πρωθυπουργού, από έναν αποπεμφθέντα υπουργό, είναι η αποκάλυψη για το πόσο τους διασκεδάζει ο λαός, που για ένα 5χιλιαρο ξεχνάει φωτιές, νεκρούς και καταστροφές.

Χωρίς το βίντεο, ο κ. Λιβανός θα ήταν στη θέση του, άριστος μεταξύ αρίστων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα