Επιτέλους τέλος

Επιτέλους τέλος
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας 34χρονου στο Κερατσίνι.(EUROKINISI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

«Καλά να πάθουν, ήταν απεργοσπάστες» είπε με σιγουριά που απόρρεε από  το «αγωνιστικό Δίκαιο» η κυρία καθώς τα πτώματα των δολοφονημένων της Marfin έβγαιναν από το καμένο κτίριο.

Οι περισσότεροι δεν αντέδρασαν καθώς δεν πίστευαν τι άκουγαν τα αυτιά τους. Την άρπαξα σχεδόν από τα μούτρα και την έβαλα να το ξαναπεί. Δεν το έκανε και ζήτησε συγγνώμη. Το σκέφτηκε όμως και αισθάνθηκε τόση ασφάλεια ώστε να το πει άπαξ. Η κυρία είχε μόλις συμμετάσχει στη μεγάλη πορεία ως απεργός, αριστερή, αδικημένη, αγανακτισμένη και άλλα τέτοια μεταπολιτευτικά παράσημα. Ήταν όμως και φορέας της ιδεολογίας της «βίας που επιτρέπεται», μάλλον χωρίς να το συνειδητοποιεί. Αυτή η βία που επιτρέπεται, πότισε τα μυαλά των ανθρώπων στους μήνες που ακολούθησαν κάτω από την ομπρέλα της οποίας ενώθηκαν αριστερές και δεξιές εκφάνσεις της. Μέσα στο κλίμα αυτό το σκοτεινό βρήκε ιδανικό έδαφος η Ακροδεξιά να θεριέψει σε χρόνο ρεκόρ. Στις συνθήκες χάους που καλλιέργησε η Αριστερά. Είναι η λογική βουλευτών της αντιπολίτευσης «να κάνουμε το Σύνταγμα Ταχρίρ», «τι κι αν τις έφαγε ο Παυλόπουλος, ψήφισε τα Μνημόνια», είναι τα ραντεβουδάκια στα γουναράδικα, τα συνδικαλιστικά «θα χυθεί αίμα» και άλλα γλυκά και χαριτωμένα, λες και η αριστερή σφαλιάρα είναι τίμια και η δεξιά άτιμη.

Τώρα είμαστε στην τραγική κατάσταση να έχουμε ένα νεκρό στο δρόμο, ένα νέο παιδί από το Κερατσίνι μετά από συμπλοκή με την Ακροδεξιά. Και λέμε ότι φταίει η Ακροδεξιά. Ναι, φταίει η Ακροδεξιά, τώρα. Όμως στην κοινωνία της «βίας που επιτρέπεται κατά το δοκούν» αύριο μπορεί να φταίει κάποια Αριστερά. Το περιστατικό στο Κερατσίνι θα μπορούσε να συμβεί στα Εξάρχεια με διαφορετικούς ρόλους. Ρε θα συνέλθετε ποτέ; Πόσους πρέπει να κλάψουμε, για να καταλάβετε ότι η βία δεν έχει ιδεολογία; Και ο θάνατος δεν έχει γυρισμό; Η βία την οποία εξέθρεψαν ακραία στοιχεία της Δεξιάς και της Αριστεράς δεν θα μας βρει να στοιχιζόμαστε με καμία από τις δυο άθλιες εκδοχές όσο και αν μας πιέζετε να πάρουμε θέση με το ψευτοδίλημμα των «Δυο Άκρων». Κανένας μας δεν πρέπει να μπει στο παιχνίδι αυτό. Οι νεκροί της βίας είναι νεκροί της παράνοιας και του μίσους, είναι οι άδικοι νεκροί της ντροπής της κοινωνίας μας. Σταματήστε να στρατεύεστε πίσω από ιδεολογίες για να γευτείτε το αίμα. Σταματήστε να φανατίζετε τους πολίτες, δεν καταλαβαίνετε τι κάνετε; Βγάλτε το σκασμό πολιτικοί της βίας και σιωπήστε μπροστά σε ένα λαό που χάνει τα παιδιά του για να μπαίνετε εσείς στη Βουλή. Αν δεν έχετε τι να μας προτείνετε για να γίνει η ζωή μας καλύτερη να σωπάσετε. Αν δεν έχετε τι να πείτε για να δούμε το διπλανό μας με συμπάθεια και αλληλεγγύη, ράψτε το. Σκέφτομαι μέσα σε αυτά και ότι σε λίγους μήνες θα γεμίσει η Αθήνα με «νόμιμες» ομάδες κρούσης του υποψηφίου Δημάρχου Κασιδιάρη και αισθάνομαι τρόμο, όχι για μένα αλλά για όσους απροστάτευτους θα βρεθούν στο στόχαστρο. Εμείς λοιπόν που κάθε ανθρώπινη ζωή τη σεβόμαστε, εμείς που δεν θα πωρωθούμε ποτέ από τη μανία σας για το χάος, εμείς που δεν θα δικαιολογήσουμε κανένα νεκρό για να κυνηγήσετε τα μισαλλόδοξα πολιτικά σας όνειρα, μπορεί να είμαστε φοβισμένοι από τη βία που έχετε εξαπολύσει στους δρόμους των πόλεων και των χωριών μας, αλλά είμαστε περισσότεροι. Και δεν γουστάρουμε άλλο τη βία σας.

* Ο Μιχάλης Λούπης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Κάρντιφ με μεταπτυχιακό στη Ναυτιλιακή Πολιτική όμως ασχολήθηκε με τα περιοδικά και την τηλεόραση ως δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί στις εκδόσεις Λυμπέρη, στο Mega Channel και στον ΣΚΑΙ. Την περίοδο 2010 -2012 εργάστηκε στο γραφείο τύπου του ΥΠΠΟΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα