O Κασσελάκης και ο ΛΑ.Ο.Σ του

Διαβάζεται σε 3'
O Κασσελάκης και ο ΛΑ.Ο.Σ του
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης Sooc

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος ΣΥΡΙΖΑ, που κατασκευάζει με μεγάλη επιμέλεια ο κ. Κασσελάκης, δεν είναι ένα “ατύχημα” οφειλόμενο στην άγνοια

“Αδιαμεσολάβητα”, μπρος πίσω με το Ισραήλ, “πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια”, ναύαρχοι και απομεινάρια της Δεξιάς, επίκληση της Αριστεράς ως προσωρινή θεραπεία για ακροδεξιές κορώνες και (πάντα) άγιος ο Θεός.

Από την εμφάνισή του με μια θεωρία συνωμοσίας περί “παραδικαστικού”, μέχρι τη life style προσέγγιση της πολιτικής, τη στοχευμένη δολοφονία χαρακτήρων από τρολ που είδαν το φως του Μεσσία του Ντέλαγουερ και την υιοθέτηση μιας οικονομικής ατζέντας, που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει αποκλίνει καθόλου από το manual του τραμπισμού.

Η κριτική που ασκείται στον κ. Κασσελάκη, ότι στρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιά, είναι ίσως χλιαρή, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις η ρητορική του αγγίζει τις παρυφές της ψεκασμένης ακροδεξιάς.

Ο κ. Κασσελάκης πολύ οργανωμένα και με συνέπεια, δεν στρίβει απλώς το κόμμα δεξιά, στοχεύοντας το κέντρο. Στρίβει καθαρά προς την αντιπολιτική, θέλοντας να καβαλήσει ένα επικίνδυνο για τους λαούς κύμα διεθνώς, μιας και αυτό τελικά ευνοεί την ακροδεξιά.

Η άνοδος της αντιπολιτικής, είναι πάντα σημάδι πολιτικής παρακμής και αυτό το σημάδι ο κ. Κασσελάκης το βλέπει και δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτή την άνοδο, αρκεί να είναι μέρος της.

Η λατρεία του αποτελέσματος σε σχέση με τις αξίες, την ηθική και την πολιτική σκέψη, είναι επίσης μια απόδειξη κατάπτωσης. Αν οι κοινές αξίες δεν έχουν καμία σημασία, τότε το αποτέλεσμα καθαγιάζεται και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Όλα επιτρέπονται και τα αντίθετά τους. Όλα μπορούν να ειπωθούν και κάθε ψέμα αποκτά αξία αλήθειας αρκεί να το λέει ο μεγάλος αρχηγός.

Αν παρακολουθήσει κανείς δηλώσεις, ανακοινώσεις, τοποθετήσεις που μονίμως παρερμηνεύονται, πράγματα που λέγονται και ξελέγονται, την ευκολία των λύσεων που θα προσφέρει ο “μεγάλος ηγέτης” γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά, μπορεί να διακρίνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο “φρέσκος” πολιτικός, που έχει υποσχεθεί ότι θα μας αποκαλύψει το Πόθεν Έσχες του πριν τις ευρωεκλογές, βαδίζει στα χνάρια του ανθρώπου που έβαλε την ακροδεξιά ατζέντα στην καθημερινότητα του πολίτη. Του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος ΣΥΡΙΖΑ, που κατασκευάζει με μεγάλη επιμέλεια ο κ. Κασσελάκης, δεν είναι ένα “ατύχημα” οφειλόμενο στην άγνοια. Είναι ένα καλοδουλεμένο σχέδιο, με μόνη στόχευση ένα εκλογικό αποτέλεσμα, που θα μετατρέψει τον ίδιο σε παράγοντα της πολιτικής ζωής.

Το μόνο που εξασφαλίζει αυτή η στρατηγική, πέρα από την πολιτική επιβίωση του κ. Κασσελάκη και όσων εξαρτώνται από τον ίδιο, είναι η κυριαρχία της Δεξιάς τα επόμενα χρόνια.

Οι αντιπολιτικές στροφές του νέου ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως κεντρώος, έχοντας εντός ΝΔ, όλα τα πουλέν του Καρατζαφέρη. Πρόκειται για κατόρθωμα. Επιτρέπουν επίσης στη Δεξιά να χλευάζει την Αριστερά, όσο ο κ. Κασσελάκης διατηρεί το “Α” στη μαρκίζα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βασικότερο πρόβλημα όμως είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διασφαλίζει ότι ο προοδευτικός κόσμος δεν θα μπορέσει να ενωθεί στη βάση ενός προγράμματος και ενός πολιτικού σχεδίου με αποτέλεσμα η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος να διαιωνίζεται σε βάρος του ελληνικού λαού.

Εκτός αν γίνει κατανοητό, από τους “τελευταίους εγκλωβισμένους” εντός ή εκτός κόμματος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ΛΑΟΣ και το μόνο που έχει απομείνει πια από το παρελθόν του, είναι ένα όνομα που κάποια στιγμή θα αλλάξει και αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα