Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη ΛΑΡΚΟ στα υπ. Οικονομικών και Ενέργειας

Διαβάζεται σε 2'
ΛΑΡΚΟ
ΛΑΡΚΟ EUROKINISSI

Διαμαρτυρία έξω από τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ. Τα αιτήματά τους.

Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας θα προχωρήσουν το πρωί της Τρίτης (21/5), οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, μόλις πέντε ημέρες μετά την συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό, η «ειδική διαχείριση» της ΛΑΡΚΟ έκανε γνωστό ότι διακόπτει τη σύμβαση έργου με την εταιρεία “Τεχνοστυλ ΑΕ”, μέσω της οποίας απασχολούνται 45 εργαζόμενοι, καθώς «δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά τις απαιτήσεις που χρειάζονται δεδομένου ότι παρά τις προτάσεις της προς τα υπουργεία Ενέργειας και Οικονομικών, δεν έχει λάβει έγκριση αξιοποίησης των χρημάτων που έχει στο ταμείο της η ΛΑΡΚΟ από την πώληση ρύπων ή κονδύλι κάλυψης αυτών των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Από το σύνολο των 90 εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, 45 εξ αυτών απασχολούνται μέσω εργολαβίας, για τουλάχιστον 10 έτη, είναι τοποθετημένοι σε τμήματα και θέσεις εργασίας καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί -όπως έχει υποχρέωση- την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και η οποία επιτάσσει τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος ως προς την απασχόληση των εργαζομένων έως τις 18 Ιουνίου, όταν και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα συναρμόδια υπουργεία δεν λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα