Κυβέρνηση της Αριστεράς ή κυβέρνηση Δημοκρατική, Προοδευτική, Πατριωτική όλων των Ελλήνων;

Κυβέρνηση της Αριστεράς ή κυβέρνηση Δημοκρατική, Προοδευτική, Πατριωτική όλων των Ελλήνων;
Greeces main opposition SYRIZA party Congress in the Indoor Hall of Tae Kwon Do in Paleo Faliro, Athens, Greece on January 3, 2015. / Tae Kwon Do , 3 2015. Nick Paleologos / SOOC

Τι κυβέρνηση θα συγκροτηθεί μετά τις εκλογές. Τα "μέτωπα" που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, κρατώντας ενωμένο τον λαό ανεξαρτήτως καταβολών και πεποιθήσεων

Με βάση  τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί στις 26 Γενάρη θα είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (αυτοδύναμη) ή συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ και αρκετό καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βασικό του σύνθημα την κυβέρνηση της Αριστεράς. Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και ξεθωριάζει ετούτο το σύνθημα παρόλο που αρκετά στελέχη του ονειρεύονται διακυβέρνηση Κομουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Δίνεται μια μάχη στο εσωτερικό χώρο μεταξύ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και μιας πλειάδας στελεχών για το τι κυβέρνηση θα συγκροτηθεί. Παρόλο ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καθημερινώς δείχνει να λαμβάνει το μήνυμα τα περιφερειακά στελέχη αρνούνται.

Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που θα ΕΝΩΝΕΙ και όχι που θα διχάζει. Θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση όλης της κοινωνίας και όχι μιας μόνο πλευράς. Η επόμενη κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί πολύ δύσκολες καταστάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας για δεκαετίες μετά. Ο Λαός θα πρέπει να είναι μπροστάρης και ΕΝΩΜΕΝΟΣ σε αυτή τη μάχη  και όχι ουραγός. Δεν περισσεύει κανείς, δεν υπάρχουν πολυτέλειες για διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Η ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ έχοντας έγκαιρα καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης έχει πλέον βασικό σύνθημα: «Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ». Δεν μπορεί να υπάρχει ελπίδα αλά καρτ και για τους λίγους. Η ελπίδα ή θα είναι για όλους ή δε θα είναι ελπίδα…

Στον αμέσως επόμενο καιρό η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει ζητήματα Δημοκρατίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και στη λειτουργία του κράτους. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας  με Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη.

Έχει να αντιμετωπίσει μια εχθρική Γερμανοκρατούμενη και επεκτατική Ευρώπη που θα δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες στη χώρα. Αυτός ο επεκτατισμός είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί μόνο από μια κυβέρνηση που θα ενώνει και θα εμπνέει όλους τους Έλληνες.

Θα πρέπει να δώσει προοδευτικό πρόσημο στις επιλογές της ώστε να φύγει ο φόβος.

Πολλά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι ανοικτά και η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει. Να τα αντιμετωπίσει όχι με στρεβλές διεθνιστικές κορώνες αλλά με πατριωτική και στιβαρή αντιμετώπιση έχοντας ως βασική αρχή ότι διατηρούμε φιλικές σχέσεις, σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας με όλες τις χώρες εφόσον δεν αμφισβητούνται η Εθνική Ανεξαρτησία και τα Κυριαρχικά Δικαιώματα της χώρας.

Εν κατακλείδι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να αγγίξει και να αφουγκραστεί όλους τους Έλληνες. Θα πρέπει να ενώσει το Λαό, ασχέτως, καταβολών και πεποιθήσεων.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλήξει και να το ξεκαθαρίσει πριν τις εκλογές: Κυβέρνηση της Αριστεράς ή κυβέρνηση Δημοκρατική, Προοδευτική, Πατριωτική όλων των Ελλήνων;

* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα