Τι αντισυνταγματικό διέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας;

Τι αντισυνταγματικό διέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας;
Στιγμιότυπο από την σημερινή συνάντηση του ΠτΔ Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ,Δευτέρα 23 Σεπτεμβρη 2013 (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαβάστε ένα άρθρο, με αφορμή την επίθεση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου ποιο είναι το νόημα των επιθετικών κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρισμών εκ μέρους του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ευθύς μετά το πέρας της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Δεν αντιλαμβάνομαι που βρίσκεται η “αντισυνταγματική εκτροπή” του Αλέξη Τσίπρα και σε ποιους αστοιχείωτους πολίτες (νομίζουν) ότι απευθύνονται τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Σίμος Κεδίκογλου.

Να τα πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα: Τι έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας; Επισκέφθηκε μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές τον Κάρολο Παπούλια για να του εκθέσει την εκτίμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε κάτι το αντισυνταγματικό. Δεν ζήτησε, για παράδειγμα, να κινήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις (συνταγματικά ανύπαρκτες) διαδικασίες για τη διάλυση της Βουλής, λόγω, ας πούμε, διαπιστωμένης δυσαρμονίας της σύνθεσης του κοινοβουλίου με την εκλογική έκφραση του λαού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβη σε κάτι εξόχως αντισυνταγματικό σαν το ως άνω υποθετικό διάβημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε πράγματι στον Κάρολο Παπούλια ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνει την ως άνω δυσαρμονία και, συνεπώς, η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί, θέτει θέμα άμεσης προσφυγής σε εθνικές εκλογές.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ισχυρίσθηκε – ωσάν να απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές Νομικής και, μάλιστα, κατά την πρώτη ημέρα που αυτοί πάτησαν το πόδι τους στο πανεπιστήμιο – ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “κατέστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακροατή (sic) της αντισυνταγματικής του πρότασης”…

Θα ήταν καλύτερο, φαίνεται, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Κάρολος Παπούλιας να ενημερωθεί δια τηλεοράσεως και από τα δελτία ειδήσεων για την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις – υπαρκτές ούτως ή άλλως – συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος…

Για να μην πολυλογούμε, όμως, γιατί η στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική: Τίποτε το αντισυνταγματικό δεν διέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, επέδειξε τον ύψιστο σεβασμό προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο κατέστησε εκ του σύνεγγυς κοινωνό της εκτίμησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Εκεί όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, πράγματι, είναι στο επίπεδο της ποιότητας του λόγου και των “επιχειρημάτων” του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Σίμου Κεδίκογλου. Αυτό και τίποτε παραπάνω.

Στο κάτω – κάτω της γραφής, εάν ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαπράξει κάτι το αντισυνταγματικόν κατά την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο μόνος και ο αποκλειστικός θεσμικά αρμόδιος για να το επισημάνει στον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν διαθέτουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας αγράμματο ούτε κηδεμονευόμενο, επιτέλους!

* Ο Βασίλης Βενιζέλος είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα Αυγή.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version