Η ΝΔ ανάμεσα σε… φαξ και τάμπλετ

Η ΝΔ ανάμεσα σε… φαξ και τάμπλετ
ΒΟΥΛΗ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Όταν 24 ώρες δεν είναι αρκετές στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για να ξεμπερδέψουν τις γραμμές των... φαξ, η αξιωματική αντιπολίτευση -παρά τα ταρατατζούμ- έχει πρόβλημα

Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του προεδρεύοντος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τραγάκη! Γιατί όταν ένα 24ωρο αφότου έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου, μπορείς να ανακοινώνεις το επίσημο αποτέλεσμα μόνο του 84% των εκλογικών τμημάτων, είναι σαν να παραδέχεσαι δημοσίως ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ένα πρόβλημα, μπορεί και δύο.

Πολύ περισσότερο όταν, για να μπαλώσεις αυτά που δεν μπαλώνονται, δηλώνεις ότι τα τελικά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν και πολύ, καθώς “τα περισσότερα από αυτά που λείπουν είναι από το Λεκανοπέδιο”.

Από το Λεκανοπέδιο; Μα, με τα πόδια να τα έφερναν τα αποτελέσματα, κύριε Τραγάκη μου, από την Παλλήνη και το Πέραμα, ή άντε από τους Θρακομακεδόνες και το Λαύριο, είκοσι τέσσερις ώρες για να φτάσουν στο τέρμα της Συγγρού δεν θα έκαναν. Εκτός πια κι αν οι “αγγελιοφόροι” έσκασαν στο Ψυχικό σαν τον Φειδιππίδη και δεν υπήρχε ένας χριστιανός, ψηφοφόρος άλλου κόμματος έστω, να πεταχτεί στο περίπτερο να πάρει ένα μπουκαλάκι νερό, να τους δώσει να πιουν, να στανιάρουνε.

Αλλά δεν τα έφερναν με τα πόδια! Τα έστελναν, λέει, πρώτα με το τάμπλετ, και μάλιστα όχι όποιος όποιος αλλά οι… “χειριστές των τάμπλετ”, ειδικά δηλαδή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας… εκπαιδευμένα σε αυτές τις μηχανές του διαόλου, όπως αποδεικνύεται από την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων, και μετά έκαναν και μια εκτύπωση, τα υπέγραφαν για το γνήσιο του αποτελέσματος οι εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων προέδρων, και έβαζαν το χαρτί σε ένα φαξ για να είναι σίγουρη η Εφορευτική Επιτροπή ότι δεν έγινε λαθροχειρία.

Ε, κάπου εκεί, μεταξύ τάμπλετ και φαξ, χάλασε η δουλειά και βρέθηκαν τα μέλη της ΚΕΦΕ να πνίγουν τον πόνο τους σε καφέδες και άλλα ποτά, βαρύτερα, για να ξεχάσουν ότι κοτζάμ Ισπανία έβγαλε… αυθημερόν αποτελέσματα σε βουλευτικές εκλογές με ένα σωρό κόμματα και εκατομμύρια ψηφοφόρους, και αυτοί κινδύνευαν να πιάσουν Χριστούγεννα και να είναι εκεί, να μετράνε 400.000 ψηφαλάκια!

Αλλά κι αυτό -ότι ψήφισαν περίπου 400.000- νεοδημοκρατικό… κατόρθωμα είναι. Γιατί πριν από έξι χρόνια, στην αναμέτρηση Σαμαρά – Ντόρας, με ολίγη από Ψωμιάδη, στις εσωκομματικές κάλπες είχαν φτάσει 771.595 πολίτες.

Και το να σε εγκαταλείπει σε μια εξαετία πάνω από το 40% της κομματικής σου δεξαμενής είναι πρόβλημα, που δεν κρύβεται πίσω από τους πανηγυρισμούς για “μεγάλη συμμετοχή” και τις τηλεοπτικές εικόνες με τις ουρές. Άλλωστε, όποιος δεν… θέλει ουρές προβλέπει να υπάρχουν περισσότερα εκλογικά τμήματα. Αλλά, εάν τα εκλογικά τμήματα ήταν περισσότερα, θα χρειάζονταν πολύ περισσότερα τάμπλετ, πολύ περισσότερα φαξ και πολύ περισσότερες υπογραφές αντιπροσώπων των υποψήφιων αρχηγών, οπότε θα περιμέναμε τα… Φώτα για το τελικό αποτέλεσμα.

Κατά τα άλλα, είναι ενδιαφέρον ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, η χώρα πάει από εκσυγχρονισμό σε… εκσυγχρονισμό, αλλά πίσω από τις κάλπες που στήνονται βρίσκεται πάντα ένας Καραμανλής και ένας Μητσοτάκης.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα