Άλλο νοικοκυραίοι και άλλοι νοικοκύρηδες- και ευτυχώς που υπήρχαν τα βίντεο

Άλλο νοικοκυραίοι και άλλοι νοικοκύρηδες- και ευτυχώς που υπήρχαν τα βίντεο

Ο φασισμός της διπλανής πόρτας και η κοινωνία που αντιστέκεται. Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα συνέβαινε εάν δεν είχε καταγραφεί ο ξυλοδαρμός.

Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου αποκάλυψε τον κρυφοφασισμό μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Αποκάλυψε όμως και την κοινωνία που αντιστέκεται σε απάνθρωπες “αντιλήψεις” όπως ότι δικαιολογείται ο ξυλοδαρμός ενός ανθρώπου πεσμένου στο έδαφος ή ότι ακόμη και η ληστεία τιμωρείται με θάνατο.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν με τον όρο “νοικοκυραίοι”. Ίσως δεν τους άρεσε να τους κρατάς καθρέπτη μπροστά στο πρόσωπο τους. Όμως άλλο νοικοκυραίοι και άλλο νοικοκύρηδες. Νοικοκυραίος είναι ο μικροαστός φασίστας, έτοιμος να προσκυνήσει τον ισχυρό και να πατήσει τον αδύναμο, πρόθυμος να ανεχθεί την καταπάτηση της δημοκρατίας, αρκεί εκείνος να είναι καλά. Είναι φασίστας γιατί είναι απολίτικος στην ουσία του. Το αντίθετο του δεν είναι το περιθωριακός. Το αντίθετο του, είναι ο άνθρωπος.

Όπως σημείωσε και η Ένωση Οροθετικών Ελλάδας, η μάχη αυτή είναι ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως.

Και είναι μία μάχη για την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη, όποιος και εάν ήταν πεσμένος στο πάτωμα μπροστά στο μοιραίο κοσμηματοπωλείο. Δεν έχει σημασία αν ήταν αριστερός ή δεξιός, στρέιτ ή γκέι, τοξικομανής ή νηφάλιος, οροθετικός ή μη. Τα βίντεο που προκάλεσαν την οργή της κοινωνίας δείχνουν κάτι που ξεπερνά την αυτοάμυνα και δείχνουν επίσης και σοβαρότατες παραλείψεις από πλευράς αστυνομίας. Το βίντεο που αποκάλυψε το News 24/7 δείχνει έναν άνθρωπο να ψυχορραγεί με αγωνία ενώ αυτοί που τον έδερναν ανηλεώς πριν λίγο και αστυνομικοί στέκονται ήρεμοι και αδιάφοροι. Και μετά διαπιστώσαμε σοβαρά σφάλματα στους χειρισμούς της Αστυνομίας και κενά στη δικογραφία.

Η εκδοχή του κοσμηματοπώλη υιοθετήθηκε από τους αστυνομικούς χωρίς καμία ερώτηση και έτσι ένας χώρος όπου ενδεχομένως έγινε έγκλημα (αυτο θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη) και που εν πάσει περιπτώσει ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δεν σφραγίστηκε, αλλά ο ιδιοκτήτης του τον καθάριζε, αλλοιώνοντας ενδεχομένως στοιχεία. Στη δικογραφία δεν υπήρχε καμία αναφορά στον ξυλοδαρμό. Αλλά μόνο η αρχική εκδοχή όπως την αποδεχτηκε χωρίς ερωτήσεις η Αστυνομία.

Το τρομακτικό είναι πως εάν δεν υπήρχαν τα βίντεο, δε θα είχαμε μάθει ποτέ τίποτε. Και αυτό είναι τρομακτικό γιατί αύριο η αστυνομία με τη βοήθεια ενός δήθεν ευπόληπτου πολίτη μπορεί να κάνει το ίδιο σε όλους μας. Ακόμη και σε σένα που τα δικαιολογείς.

ΥΓ: Διάβασα ότι οι αριστεροί κάνουν θέμα το θάνατο του Ζακ. Μία φορά εγώ είδα αποτροπιασμό και καταδίκη από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους. Από ανθρώπους που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, ΝΔ, ΑΝΕΛ ή που δεν ψηφίζουν κάτι συγκεκριμένο. Από ανθρώπους που το μόνο κοινό που έχουν είναι η ενσυναίσθηση. Από ανθρώπους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα