‘Διαπόμπευσε’ το Λοβέρδο που κρύβεις μέσα σου

‘Διαπόμπευσε’ το Λοβέρδο που κρύβεις μέσα σου

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ο τίτλος συνιστά μηδενική ανοχή στο ρατσισμό και σε εκφραστές του διαφόρων αποχρώσεων, που εν τέλει στρέφονται εναντίον μας

Άλλη μία από τις οροθετικές γυναίκες, που είχε διαπομπεύσει ο Ανδρέας Λοβέρδος έφυγε από τη ζωή. Αφού πρώτα είχε περάσει μία κόλαση, για να πουλήσει ο τότε υπουργός Υγείας ρατσισμό, σεξισμό και φασισμό σε ανόητους Ελληναράδες. Άλλωστε τι άλλο είχε να δείξει; Το μνημονιακό του έργο; Τις συνέπειες της θητείας του στο πολύπαθο ασφαλιστικό σύστημα; Τις περικοπές στην υγεία;

Όσο ευθύνεται ο Λοβέρδος, άλλο τόσο ευθύνονται και όσοι “αγόρασαν” το μίσος που τους πούλησε. Διότι χωρίς την ανοχή μας ως κοινωνία, δε θα είχε τολμήσει να βγάλει αυτές τις γυναίκες στη σέντρα, με το θρασύτατο επιχείρημα περί προστασίας “νοικοκυραίων” και του δικαιώματος τους να πηδάνε χωρίς προφυλακτικό, γυναίκες τις οποίες δεν είχαν κανένα πρόβλημα στη συνέχεια να κανιβαλίσουν.

Τα περί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι τόσο βλακώδη, που δε θα άξιζε να απαντήσει κανείς, αλλά επειδή εάν δεν απαντάς στη βλακεία αυτή πολλαπλασιάζεται, ας επαναλάβουμε τα στοιχειώδη (χωρίς να εξετάσουμε καν το ότι για ουδεμία εκ των οροθετικών αποδείχθηκε η “κατηγορία” της πορνείας):

Οι γυναίκες αυτές είχαν συλληφθεί. Μία απλή ανακοίνωση που θα καλούσε όσους είχαν πάει με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη εκείνο το διάστημα, θα αρκούσε για την ενημέρωση του κοινού.

Οι γυναίκες αυτές ήταν ασθενείς και ενώ πλέον υπάρχουν φάρμακα τα οποία επιτρέπουν στους ασθενείς με AIDS να ζήσουν αξιοπρεπώς, στα θύματα του Λοβέρδου δεν έδιναν ούτε καν ασπιρίνη, όπως οι ίδιες έχουν καταθέσει.

Εάν δεχόταν κανείς τη λογική Λοβέρδου, θα έπρεπε να εντοπίσει, να αναζητήσει τους πελάτες των οροθετικών ιερόδουλων και να δώσει και τις δικές τους φωτογραφίες στη δημοσιότητα. Τι εννοείτε αυτό είναι κανιβαλισμός;

Εάν δεχόταν κανείς τη λογική Λοβέρδου, θα έπρεπε επίσης να δεχθεί εάν και ο ίδιος αρρωστήσει να τον πετάξουν στον Καιάδα. Τι εννοείτε αυτό είναι αναλγησία;

Είναι λυπηρό να υπάρχουν “άνθρωποι” που δια της ανοχής τους νομιμοποιούν τους Λοβέρδους ή και τους υποστηρίζουν ευθέως. Με το φοβερό επιχείρημα ότι οι γυναίκες αυτές ήταν εγκληματίες που εν γνώσει τους προσπαθούσαν να μεταδώσουν τον ιό σε αθώους κατά τα άλλα οικογενειάρχες. Διαβάσαμε μέχρι και σχόλιο τύπου “έσωσε ανθρώπους από το ΑΙDS”, λες και ο υπουργός ήταν προφυλακτικό ή λες και η ασθένεια μεταδίδεται μόνο από πόρνες σε οικογενειάρχες.

Μιλάμε για τον ίδιο πολιτικό, που εφαρμόζοντας μνημόνιο επιβάρυνε κατά πολύ τα ήδη ετοιμόρροπα ασφαλιστικά ταμεία εξωθώντας σε σύνταξη χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Τον ίδιο πολιτικό που έκανε δηλώσεις για ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια Έλληνες και μετά στη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ξεσπάθωνε κατά της διαθεσιμότητας. Τον ίδιο πολιτικό που μαζί με τον πρώτο διδάξαντα του “νόμου και τάξης” Χρυσοχοΐδη, έστρωνε το χαλί στη Χρυσή Αυγή, την οποία αποκαλούσε αυθεντικό λαϊκό κίνημα, μέχρι το ΠΑΣΟΚ να θυμηθεί το “δημοκρατικό τόξο” και άλλα τέτοια σοσιαλιστικά.

Είναι ανήκουστο το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει προοδευτικό κόμμα και να κρατάει τέτοια στοιχεία στις τάξεις του. Αλλά εάν ο Λοβέρδος ήταν μία μοναδική περίπτωση, θα ήμασταν ευτυχείς ως χώρα. Δυστυχώς καταφέραμε να στείλουμε στη βουλή ένα ολόκληρο φασιστικό κόμμα και ρατσιστές διαφόρων αποχρώσεων. Ας κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας και ας τους στείλουμε πια σπίτια τους.

Δεν μας υπόσχονται άλλωστε ότι θα κάνουν τη δική μας ζωή καλύτερη, αλλά απλώς ότι θα φερθούν στους “άλλους” άσχημα.

Στην ταινία “V for Vendetta” ο τυρρανικός καγκελάριος μίας δυστοπικής Μεγάλης Βρετανίας ουρλιάζει στους συνεργάτες του όταν διαπιστώνει σπόρο αμφισβήτησης της εξουσίας του: “Θέλω αυτή η χώρα να καταλάβει ότι στεκόμαστε στο χείλος του αφανισμού. Θέλω κάθε άνδρας γυναίκα ή παιδί να καταλάβει πόσο κοντά είμαστε στο χάος. Θέλω να θυμηθούν γιατί μας χρειάζονται!”

Είμαστε μία φοβισμένη κοινωνία. Και όποιος είναι φοβισμένος μπορεί να πιστέψει οποιαδήποτε βλακεία. Όπως ότι μία οροθετική, ναρκομανής, δυστυχισμένη γυναίκα τον απειλεί. Ή ότι μία μητέρα ζει θαυμάσια με τα παιδιά της εν μέσω βομβαρδισμών στη Συρία και αποφασίζει να θαλασσοπνιγεί στο Αιγαίο επειδή θέλει να εξισλαμίσει την Ελλάδα, που δεν εξισλαμίστηκε σε 400 χρόνια σκλαβιάς στους Οθωμανούς.

Αντί να ακούμε όμως τους Σφακιανάκηδες και τους Τερλέγκες, ας σκεφτούμε λίγο:

Πρέπει να είσαι ανόητος για να μην καταλαβαίνεις πως σε εκμεταλλεύεται όποιος σου δείχνει έναν “εχθρό” πιο αδύναμο από εσένα.

Και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι για εκείνον που σου πουλά τέτοιο μίσος, και εσύ είσαι ο αδύναμος και το θύμα.

*H Βίκυ Σαμαρά, είναι αρχισυντάκτρια του Πολιτικού Τμήματος του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα