Το “πονάω” στη Νέα Σμύρνη μας πονάει όλους

Το “πονάω” στη Νέα Σμύρνη μας πονάει όλους

Η Ελληνική Αστυνομία νομίζει ότι ζούμε ακόμη σε άλλες εποχές, από πλευράς καταστολής και επικοινωνιακά ή θέλει να γίνουμε Αμερική του Τραμπ; 

Οι εικόνες άγριας καταστολής στη Νέα Σμύρνη, με γκλοπ και χημικά σε πολίτες και η αναίτια βία με πρόσχημα ένα πρόστιμο για παραβίαση του lockdown, επιβεβαιώνουν κάτι που δυστυχώς φωνάζαμε πολλοί εδώ και καιρό: Ότι η βία της Αστυνομίας δε θα σταματήσει εντός των ορίων των Εξαρχείων.

Πέραν του ότι είναι αστείος ο ισχυρισμός της ΕΛΑΣ πως 30 μπαχαλάκηδες επιτέθηκαν ξαφνικά στους άνδρες της ΔΙΑΣ στο… άβατο της Νέας Σμύρνης, μαζί με ένα ρακούν, τον Τσακ Νόρις και τα στρουμφάκια ενδεχομένως. Πέραν του ότι η πραγματικότητα αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα βίντεο πολιτών, αλλά και εάν κανείς κάνει τον κόπο να κάνει και λίγο ρεπορτάζ αντί να βασίζεται στις ανακοινώσεις της Αστυνομίας. Πέραν του ότι άσχετως του τι προηγήθηκε, υπάρχουν σαφείς ευθύνες για τη στάση της Αστυνομίας σε μία φερόμενη ως φιλελεύθερη αστική Δημοκρατία.

Η εικόνα του πολίτη που λέει απλά “πονάω” την ώρα που δέχεται χτυπήματα από τους αστυνομικούς, οφείλει να μας σοκάρει ανεξαρτήτως πολιτικής πεποίθησης. Και ευτυχώς μας σοκάρει ως κοινωνία, αν κρίνει κανείς από τις έντονες αντιδράσεις. Δεν πρέπει στην πατρίδα μας να φτάσουμε σε σημείο“I can’t breathe” ( “Δεν μπορώ να ανασάνω”), που ήταν τα τελευταία λόγια του Τζορτζ Φλόιντ την ώρα που τον δολοφονούσαν αστυνομικοί στις ΗΠΑ.

Η Ελληνική Αστυνομία νομίζει ότι ζούμε ακόμη σε άλλες εποχές, από πλευράς καταστολής και επικοινωνιακά ή θέλει να γίνουμε Αμερική του Τραμπ; Και τι έχει να πει για αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου “Προστασίας του Πολίτη” (εντός πολλών εισαγωγικών) και το Μαξίμου;

Δεν περιμένει κανείς φυσικά από την Αστυνομία να πιάνει τους εγκληματίες με χάδια. Τους εγκληματίες όμως. Και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν όρια, ανθρώπινα δικαιώματα και Κράτος Δικαίου.

Υπάρχουν; Ή όπως σχολίασε και αγαπημένη φίλη, πάμε πια σε σκληρό γκλομπντάουν;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα