Νέα Σμύρνη: Νέο βίντεο που εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ – Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη επειδή διαμαρτυρήθηκε

Νέα Σμύρνη: Νέο βίντεο που εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ – Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη επειδή διαμαρτυρήθηκε
Επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και πολιτών στην Πλατεία της Ν.Σμύρνης, όταν πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή προστίμου μετακίνησης σε οικογένεια που καθόταν στην πλατεία Eurokinissi

"Εσύ συλλαμβάνεσαι" λέει αστυνομικός σε πολίτη και αρχίζει αναίτια να τον χτυπά. "Ένας νεαρός απλά διαμαρτυρήθηκε και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν" είπε κάτοικος για την απρόκλητη αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη.

Για “επίθεση 30 ατόμων και τραυματισμό δύο αστυνομικών” κάνει λόγο η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη.

Το ακόλουθο βίντεο πάντως, ακόμη ένα από αυτά που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της ελληνικής αστυνομίας, φαίνεται η αναίτια επίθεση σε βάρος ενός πολίτη που διαμαρτύρεται για την επίσης απρόκλητη και αλόγιστη χρήση βίας σε βάρος συμπολίτη του. Υπενθυμίζεται, πως όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μερίδα περαστικών διαμαρτυρήθηκε για τους ελέγχους και τα πρόστιμα σε βάρος οικογενειών που βρίσκονταν στο σημείο.

Όπως δείχνει και το παρακάτω βίντεο, τη στιγμή που ένας νεαρός ζητά από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπούν τους πολίτες, ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ παρεμβαίνει, του λέει “εσύ συλλαμβάνεσαι” και αρχίζει να τον χτυπά.

Δείτε το περιστατικό:

“Τους χτυπούσαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν”

Την ίδια ώρα, ένας άλλος μάρτυρας από το σημείο, περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα και για ποιο λόγο οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν απλούς πολίτες: “Εμφανίστηκε η αστυνομία, πήγε να κόψει πρόστιμο σε μια οικογένεια με δύο παιδάκια και τρεις ενήλικες που καθόντουσαν στο παγκάκι. Στην προσπάθειά τους να τους εξηγήσουν ότι είχαν κωδικό μετακίνησης, οι αστυνομικοί τους ζήτησαν ταυτότητες. Εκείνη την ώρα κάποιοι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν. Πήγαν να πουν στους αστυνομικούς ότι δεν είναι δυνατόν να τους γράφουν. Η αστυνομία αντέδρασε με βία, άρχισε να ξυλοκοπά τον έναν με πτυσσόμενο γκλοπ. Είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται. Ο νεαρός απλά τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν αυτό. Θα δείτε ότι στην πλατεία μαζεύτηκαν 50 αστυνομικοί και ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας. Άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο με τις μηχανές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα