Η Τούμπα πριν από… την τούμπα

Η Τούμπα πριν από… την τούμπα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κινδυνεύει να θεωρηθεί "μαύρη γάτα" (εν' όψει του Eurogroup), αφού μια φορά πήγε στο γήπεδο και αυτή ο ΠΑΟΚ υπέστη δεινή ήττα

Με κίνδυνο να θεωρηθώ λαϊκιστής δεν μπορώ παρά να επισημάνω την παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη. Θα με ρωτήσετε είναι κακό να παίρνεις το αεροπλάνο και να πηγαίνεις στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου ομάδα; Κάθε άλλο. Όπως δεν είναι κακό να είσαι ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω όμως πόσο καλό είναι να πηγαίνεις στη Τούμπα μερικά εικοσιτετράωρα πριν από το ενδεχόμενο να αναγκασθείς να κάνεις… μια ακόμα τούμπα. Πέραν όμως του “καλού” και του “κακού” υπάρχει το “σωστό” και το “λάθος”. Και στην προκειμένη περίπτωση ήταν λάθος του υπουργού Οικονομικών να φύγει από την Αθήνα και να πάει στη Θεσσαλονίκη ενόσω παραμένει ανοιχτό το θέμα της αξιολόγησης. Εκτός κι αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που εκτός από οπαδός του ΠΑΟΚ είναι και υπουργός Οικονομικών,  έκλεισε την αξιολόγηση και είπε να ξεσκάσει συντροφιά με τον Ιβάν.

Υπάρχει όμως και κάτι που επίσης δεν προέβλεψε ο υπουργός του Αλέξη Τσίπρα. Το ενδεχόμενο της ήττας και μάλιστα από τους Γερμανούς. Όπως και έγινε. Είναι προφανές ότι ο συμπαθής κατά τα λοιπά υπουργός, που κατά δήλωσή του δεν τον νοιάζει να γίνει μουτζούρης αρκεί να μη συμβεί ατύχημα στην Αριστερά, δεν τα πάει καλά με τη διαχείριση των συμβόλων. Γιατί όπως και να’ χει δεν είναι ό,τι καλύτερο να χάνει η ομάδα σου από τους Γερμανούς, γεγονός που σε επίπεδο σημειωτικής παραπέμπει στην ελληνογερμανική αναμέτρηση στο πλαίσιο του Eurogroup. Μια αναμέτρηση που προκάλεσε η κυβέρνηση με δηλώσεις του πρωθυπουργού και μιας σειράς στελεχών της κυβέρνησης.

Πέραν όλων αυτών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κινδυνεύει να θεωρηθεί “μαύρη γάτα”(εν’ όψει του Eurogroup), αφού μια φορά πήγε στο γήπεδο και αυτή ο ΠΑΟΚ υπέστη δεινή ήττα. Όλα αυτά έχουν πλάκα αλλά όταν υποτίθεται ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, ή έστω θέλει να φαίνεται ότι διαπραγματεύεται, είναι πολύ σοβαρό ο αρμόδιος υπουργός ν’ αφήνει το γάμο και να πηγαίνει για πουρνάρια. Τουλάχιστον όφειλε να κρατήσει τους τύπους και να κάτσει στο υπουργείο του σεβόμενος την ανησυχία της κοινής γνώμης για την εξέλιξη του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση όπως δεν ήταν αρκετό στη γυναίκα του Καίσαρα να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται, έτσι και για τον υπουργό του Αλέξη Τσίπρα δεν αρκεί να είναι ειλικρινής έναντι των πολιτών, αλλά και να φαίνεται. Με βάσει την καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι του τηλεφώνησαν από το γραφείο του υπουργού για να του πουν ότι δεν θα του απαντήσει για το Ελληνικό λόγω φόρτου εργασίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ούτε ήταν ούτε φάνηκε ειλικρινής.

Σκεφθείτε τώρα, εάν επικαλείται “φόρτο εργασίας” για να πάει στη Τούμπα και να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα από τη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη, τι θα επικαλεσθεί προκειμένου να δικαιολογήσει τη τούμπα- που από καιρό είναι πρόθυμος να κάνει- στον ελληνικό λαό και στους συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ.      

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα