Κυβέρνηση τρία μέτρα κάτω απ’ τη γη

Κυβέρνηση τρία μέτρα κάτω απ’ τη γη
Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η συζήτηση για τα ΜΜΕ στη Βουλή και το βαθύ ΠΑΣΟΚ

Ωραία μας τα είπε χθες ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να εμφανίσει ως εχθρούς του ελληνικού λαού τα ΜΜΕ. Άλλωστε ένα μεγάλο κεφάλαιο του αφηγήματος της Αριστεράς, το πλέον συναρπαστικό και “πιασάρικο” για την εκλογική της πελατεία, είναι αφιερωμένο στους “διεφθαρμένους” εκδότες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ που απολαύουν την εύνοια των τραπεζιτών προκειμένου να πλήξουν τις ιδέες της Αριστεράς. Προφανώς ο κ. Τσίπρας ξεχνάει ότι εδώ και χρόνια, πιο συγκεκριμένα από την πτώση της δικτατορίας μέχρι και σήμερα, ο τύπος και οι δημοσιογράφοι στη συντριπτική τους πλειονότητα προσέφεραν χρόνο και χώρο στις ιδέες της Αριστεράς.

Εκτός κι αν ο τύπος, που κατά τον κύριο πρωθυπουργό έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή παρακμή, ήταν τόσο εναντίον της Αριστεράς ώστε οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα ΜΜΕ που καταγγέλλει  προέρχονται από τον “Οδηγητή”, τον Ριζοσπάστη και τον 902 Αριστερά στα FM.

Τα γραπτά μένουν και όσοι αμφιβάλουν για τη διείσδυση της αριστερής σκέψης στον αστικό τύπο, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν τα αρχεία των εφημερίδων και τα δελτία ειδήσεων των “διαπλεκόμενων”  τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών ώστε να το διαπιστώσουν.

Αυτό το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας μια και ο ίδιος έχει συνεργασθεί με “διαπλεκόμενους” δημοσιογράφους και ΜΜΕ, όταν βέβαια ούτε ο ίδιος υποψιαζόταν ότι κάποτε το κόμμα του θα γίνει κυβέρνηση. Τα γραπτά  λοιπόν μένουν και μπορεί όποιος θέλει να ανατρέξει σε αυτά και να διαβάσει ποιοι κατέστησαν την Αριστερά κήνσορα(censor) της κοινωνίας . Η μνήμη όμως του ελληνικού λαού είναι ασθενής και αυτό  το αξιοποιεί δεόντως ο πρωθυπουργός και οι “μάγκες” της “Αλλαγής” που δεν τους πάτησε το τρένο, αλλά επί σειρά ετών επέβαιναν σ’ αυτό.

Αναφέρομαι στο βαθύ ΠΑΣΟΚ που σήμερα στελεχώνει κυβέρνηση και δημόσιους οργανισμούς- αυτοί που κατά τον κ. Τσίπρα εκφράζουν το “νέο” έναντι του “παλιού”- και πρωτοστατούν στη σύσταση εξεταστικών επιτροπών εναντίον κυβερνήσεων που και οι ίδιοι συμμετείχαν. Εκτός κι αν όλοι αυτοί- οι περισσότεροι πολιτικοί φίλου του κ. Τσοχατζόπουλου- δεν γνώριζαν πως χρηματοδοτείτο το ΠΑΣΟΚ από τις τράπεζες. Ωραία τα είπε ο κ. Τσίπρας αλλά προηγουμένως θα έπρεπε να κοιτάξει ποιοι τον πλαισιώνουν στα υπουργικά όργανα και στη συνέχεια να πει αυτά που είπε τα οποία μάλιστα δεν γνωρίζει σε βάθος, ενώ αυτοί γνωρίζουν και το… βάθος και το… ύψος από την εποχή που κυβερνούσαν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός πρωθυπουργός ασχολιόταν με τον επιμερισμό της κρατικής χρηματοδότησης μεταξύ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση που προκάλεσε η κυβέρνηση, έτσι όπως διεξήχθη, είχε κάποιο νόημα πέραν της προσπάθειας του πρωθυπουργού να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και τους ψηφοφόρους  του κόμματος του; Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα γινόταν στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν είχε συγκρουσθεί με μερίδα των ΜΜΕ που στο παρελθόν την είχαν στηρίξει και στη συνέχεια άλλαξαν γραμμή;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα άνοιγε το θέμα αν τα ΜΜΕ την αντιμετώπιζαν με τον τρόπο που εκείνη επιθυμεί. Ωστόσο η συζήτηση είχε και μια χρησιμότητα. Μάθαμε ότι ο πρωθυπουργός κινείται στο  ίδιο μήκος με τον κ. Πολάκη. Ακριβώς τρία μέτρα κάτω από το χώμα.

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα