Ο Δούρειος Ίππος του “μετριοπαθούς” Ισλάμ

default image

Τα τελευταία γεγονότα στο Βέλγιο και στη Γαλλία, σε μια Ευρώπη που άντεξε και δεν ύψωσε τείχη, επιβεβαιώνουν την παρουσία του ισλαμικού Δούρειου Ίππου στην καρδιά της

Τα οχυρά συνήθως πέφτουν “εκ των έσω” και η Τροία αποτελεί κορυφαία περίπτωση. Στην ιστορία υπήρξαν πολλές “Τροίες” και  “Δούρειοι Ίπποι” που στις περισσότερες περιπτώσεις πέτυχαν το στόχο τους. Είτε γιατί οι “εντός των τειχών” ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, επιδεικνύοντας δειλία και ανικανότητα, είτε γιατί συνειδητά εκχώρησαν έναντι ανταλλαγμάτων την ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Τα τελευταία γεγονότα στο Βέλγιο και στη Γαλλία, σε μια Ευρώπη που άντεξε και δεν ύψωσε τείχη, επιβεβαιώνουν την παρουσία του ισλαμικού Δούρειου Ίππου στην καρδιά της. Γι αυτό όμως δεν ευθύνονται οι αρχές και οι αξίες της Ευρώπης, αλλά η ανεπάρκεια και η έλλειψη αρχών εκ μέρους των ηγετών της.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες αγνοώντας προκλητικά τις συντονισμένες κινήσεις των ισλαμιστών να δημιουργήσουν θύλακες στη Κεντρική Ευρώπη, επαναπαύθηκαν στην ιδέα ότι οι μετριοπαθείς ισλαμιστές θα μπορούσαν να ενταχθούν στον δυτικό τρόπο ζωής. Επιδεικνύοντας πολιτική και πνευματική δειλία, υπό το φόβο μήπως κατηγορηθούν και “ισλαμοφοβία” και ρατσισμό, άφησαν τον ισλαμισμό να διεισδύσει στην ευρωπαϊκή κουλτούρα θεωρώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουν την κοινωνική ενσωμάτωση των ισλαμιστών. Τα γεγονότα τους διέψευσαν και οι εξελίξεις κάθε άλλο παρά συνηγορούν με το μύθο του “μετριοπαθούς” Ισλάμ.

Δεν έχει κανείς παρά να ανατρέξει στην αρθρογραφία του ιταλού δημοσιογράφου της Giornalle Gianpaolo Rossi- που δεν έχει καμία σχέση με την ακροδεξιά και τον ευρωσκεπτικισμό- που με στοιχεία αποδεικνύει τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η Ευρώπη από το “μετριοπαθές” Ισλάμ. Τον Μάιο του 2014 η Figaro δημοσίευσε ένα εμπιστευτικό σημείωμα των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το οποίο στα γαλλικά σχολεία αναπτύσσεται ένα είδος “ισλαμικού κοινοτισμού”. Μερικούς μήνες αργότερα ο Peter Clark, πρώην επικεφαλής της βρετανικής αντιτρομοκρατίας, παρουσίασε έρευνα με την κωδική ονομασία “Δούρειος Ίππος”. Σύμφωνα με τα στοιχεία στα σχολεία του Μπέρμιγχαμ γίνεται συστηματική κατήχηση από σουνίτες δασκάλους και διευθυντές. Τον Ιούνιο του 2014 ο Abdoe Khoulani ιδρυτής του “μετριοπαθούς” ισλαμικού Κόμματος Ενότητας, που έχει δύο έδρες στο δημοτικό συμβούλιο της Χάγης, έγραφε στο προφίλ του στο Facebook: “Ζήτω ο ISIS”! και συνέχιζε: “Θέλημα Θεού να πέσει η Βαγδάτη”. Μετά το θόρυβο που προκάλεσαν τα σχόλια επιχείρησε να ανασκευάσει με συνεντεύξεις που παραχώρησε στα ολλανδικά ΜΜΕ. Παρ’ όλα αυτά δεν έκρυψε τα συναισθήματά του λέγοντας για τις εκτελέσεις από τζιχαντιστές αθώων ότι: “δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις εκατό χιλιάδες σουνίτες που εκτελέστηκαν τα τελευταία χρόνια”!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χάγη, έδρα του ολλανδικού κοινοβουλίου και πολλών διεθνών οργανισμών, είναι γνωστή για την περιοχή Schilderswijk η οποία κατοικείται σε ποσοστό 90% από ισλαμιστές. Θεωρείται ο πλέον εμβληματικός φονταμενταλιστικός θύλακας ευρωπαϊκής πόλης και γι αυτό περιπαικτικά την αποκαλούν με το παρωνύμιο “το τρίγωνο της σαρία”. Για την ιστορία σ’ αυτή την περιοχή δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια ο σκηνοθέτης Τέο Βαν Γκογκ.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αμβέρσα τον Σεπτέμβριο του 2014 δικάστηκαν 46 στελέχη της βελγικής σαρία. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποκαλύφθηκε ότι 400 βέλγοι μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία. Ο F. Belkacem, ιμάμης και ηγέτης της οργάνωσης, καταδικάστηκε σε ποινή 15 ετών. Και όχι τυχαία αφού ο ρόλος του δεν περιοριζόταν μόνο στη κατήχηση αλλά στην ενεργή συμμετοχή και οργάνωση των βίαιων επεισοδίων του 2012 που είχαν επίκεντρο το αστυνομικό τμήμα του Mollenbeek. Ο συγκεκριμένος δρούσε ανενόχλητα αν σκεφθεί κανείς ότι οι βελγικές αρχές δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στις συχνές επαινετικές αναφορές του στη τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου.

Προφανώς όλα τα προαναφερόμενα αποτελούν ένα μικρό μέρος από την πλούσια δράση του “μετριοπαθούς” Ισλάμ στην Ευρώπη. Και εμφανώς δεν είναι τόσο απλά όσο θέλουν να τα εμφανίζουν οι ηγέτες της και κυρίως η γραφειοκρατία των Βρυξελλών προκειμένου να απεκδυθούν των μεγάλων ευθυνών τους. Ο Δούρειος Ίππος είναι ήδη εγκατεστημένος εκεί  και θα μείνει όσο οι πολιτικοί θα φοβούνται να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά την απειλή φοβούμενοι τις αντιδράσεις μας μερίδας πολιτών που θεωρούν τους ισλαμιστές θύματα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού.     

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα