Ο νέος πλούτος και ο Πλούτο του Μίκυ

Ο νέος πλούτος και ο Πλούτο του Μίκυ

Το μειδίαμα της Κριστίν Λαγκάρντ για μια συμφωνία που δεν έχει υπογραφεί

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν για… κλάματα. Μετά τα όσα ακούστηκαν δια στόματος της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ είναι για λύπηση. Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε στη συνάδελφο Ελένη Βαρβιτσιώτη ότι δεν υπάρχει συμφωνία για το χρέος.

Ποια ελάφρυνση του χρέους αναρωτήθηκε μειδιώντας και απευθυνόμενη στον Γερούν Ντάισελμπλουμ του είπε πως είναι δύσκολο για μένα να σχολιάσω μια συμφωνία που δεν έχουμε υπογράψει. Και συνέχισε με ειρωνική διάθεση συμπληρώνοντας με νόημα. Άραγε την έχουμε υπογράψει;»

Αν δεν κάνω λάθος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο-κι ένα τέταρτο στα μουλωχτά- με σκληρότερα μέτρα από τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, επικαλούμενοι τη ρύθμιση του χρέους.

Γι’ αυτό και ψήφισαν με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής. Γιατί θεώρησαν ότι με… νηστεία και εξομολόγηση θα κριθούν με επιείκεια. Παρ’ όλα αυτά και επειδή η Λαγκάρντ κάτι ξέρει περισσότερο από τον κ. Φάμελο, τον κ. Σαντορινιό και όλα αυτά τα ταλέντα της πολιτικής, αξίζει να περιμένουμε ώστε εκεί γύρω στο φθινόπωρο να ακούσουμε τι θα βρουν να πουν για να ψηφίσουν και τα υπόλοιπα μέτρα.

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι κοροϊδεύουν και είναι συγχρόνως εμφανές ότι ο κόσμος αρχίζει και αντιλαμβάνεται ότι τον δουλεύουν.

Βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο των πρωτοβουλιών και σε κάθε περίπτωση θα φέρει την ανάπτυξη και τον πλούτο που τους τάζει ο πρωθυπουργός, μαζί με τη βροχή των δισεκατομμυρίων που πρόγνωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος. Μέχρι τότε όλοι θα πρέπει να αρκεστούν στον… Πλούτο- στον πανέξυπνο σκύλο του Ντίσνεϋ- μια και η πλειονότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φαίνεται να τον συναγωνίζονται σε ευστροφία.

Με συγχωρείτε γιατί μπορεί να ακούγεται υπερβολικά αγενές, αλλά η στάση και η συμπεριφορά υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι πολύ χειρότερη μια και προκαλεί βάναυσα τη νοημοσύνη του κόσμου. Και δεν εστιάζω μόνο στη κοροϊδία με τα μέτρα που ψήφισαν λόγω ελάφρυνσης του χρέους, ή στην εκφορά του λόγου κάποιων υπουργών επιπέδου χαμαιτυπείου, αλλά περισσότερο στην κυρίαρχη αντίληψη που επιχειρείται να περάσει η κυβέρνηση στη κοινή γνώμη ότι όλοι όσοι κυβέρνησαν αυτή τη χώρα ήταν διεφθαρμένοι. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται φασισμός αλλά σε καμία περίπτωση δεν λέγεται Αριστερά.

Σε ό,τι δε αφορά τον χαζό σκύλο του Μίκυ, οφείλω να ζητήσω συγνώμη από τον δημιουργό του, γιατί τουλάχιστον αυτός ήταν αγαθός και δεν έκρυβε πίσω από τη βλακεία του το μίσος και τον φθόνο. Ας ελπίσουμε ότι το φθινόπωρο, εκτός από το νέο πλούτο, δεν θα μας προκύψουν και Ραν Ταν Πλαν…

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα