Πρωθυπουργός κρότου και λάμψης…

Πρωθυπουργός κρότου και λάμψης…
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

"Λέτε το αφεντικό να τρελάθηκε εν μέσω ενδιάμεσων εκπτώσεων και να μοιράζει το χρήμα; Κάθε άλλο..."

Τον άκουσα τον πρωθυπουργό να κατακεραυνώνει την αντιπολίτευση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιστροφή των αναδρομικών, και ειλικρινά σχημάτισα στο μυαλό μου την εντύπωση ότι ο Μητσοτάκης ήταν εκείνος που ψήφισε την περικοπή των συντάξεων. Όταν μάλιστα είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει με «βαριά καρδιά» τη μη περικοπή τους, τότε κατάλαβα ότι ο Τσίπρας δεν αστειεύεται. Σοβαρολογεί. Δίπλα του και ο Καμμένος, γεγονός που πιστοποιεί τη σοβαρότητα των λεγομένων και της κατάστασης.

Λέτε το αφεντικό να τρελάθηκε εν μέσω ενδιάμεσων εκπτώσεων και να μοιράζει το χρήμα; Κάθε άλλο. Ο πρωθυπουργός έχει σώας τα φρένας και αυτό καταδεικνύουν μια σειρά «ιστορικών» αποφάσεων που ως πυροτεχνήματα φωτίζουν το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Από την αναθεώρηση του Συντάγματος μέχρι τη «συμφωνία» για τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, εν προκειμένω και επί της ουσίας τον διαχωρισμό της έννοιας του κληρικού από αυτήν του δημοσίου υπαλλήλου, ο Τσίπρας αναδεικνύεται σε πρωθυπουργό κρότου και λάμψης.

Τα «βεγγαλικά του μάτια», που λέει και το τραγούδι, πέραν του λαμπρού θεάματος παράγουν και αποτελέσματα για την κυβέρνηση. Ακούς το «μπάμ» ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, και ξεχνάς ποιος πήρε την απόφαση να περικοπούν. Ακούς το «μπαμ» ότι ο Μητσοτάκης θα υποχρεωθεί να ψηφίσει τη μη περικοπή τους, και ξεχνάς ότι η κυβέρνηση ήταν εκείνη που αρνήθηκε την πρόταση του Μητσοτάκη και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μη περικοπούν.  «Μπαμ» και «μπουμ» οι κουμπουριές, από τις 10.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις των κληρικών μέχρι τα αναδρομικά, αλλά ποιος θα θυμάται ότι η «πολιτική βούληση» του πρωθυπουργού είχε ημερομηνία λήξης;

Τι είπε ο πρωθυπουργός; Είπε ότι τα αναδρομικά δεν τα επιστρέφει γιατί τον υποχρεώνουν οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά γιατί αυτό αποτελεί ηθική του υποχρέωση. Μα, αν είναι έτσι, γιατί δεν επιστρέφει τα αναδρομικά της διετίας 2106-18; Αφού είναι τόσο γαλαντόμος γιατί προσέφυγε κατά των αποφάσεων που διακαιώνουν τους συνταξιούχους; Μήπως η ηθική του εξαντλείται θορυβωδώς μετά κρότου και λάμψης στα ειδικά μισθολόγια για «ειδικούς» λόγους; Είναι προφανώς ότι όλα αυτά τα «ειδικά εφε» δείχνουν εκλογές. Γι αυτό ο θόρυβος γι αυτό και η «λάμψη».

Ωστόσο το άμεσο επικοινωνιακό όφελος να επισκιασθεί η σύγκρουση Κοτζιά- Καμμένου και να «λάμψει» η «ιστορική συμφωνία», η μη περικοπή των συντάξεων, οι παροχές, οι προσλήψεις, αλλά και ο «κρότος» από την υπόθεση Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, φαίνεται ότι ενώ αποδίδουν οφέλη δεν αντέχουν στο χρόνο. Όπως και οι χειροβοβίδες κρότου και λάμψης έτσι και ο πρωθυπουργός όλα αυτά τα χρησιμοποιεί ως μέσο αντιπερισπασμού και απόσπασης προσοχής. Με λίγα λόγια με κρότο και λάμψη δεν πάει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2109 η κυβερνητική βαλίτσα. Ούτε καν τον Μάιο. Οπότε προτείνω το προσεχές διάστημα, όσοι θέλουν να μάθουν το χρόνο των εκλογών, να επισκέπτονται συχνότερα την Εκκλησία της περιοχής τους.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα