Βόρειοι και Νότιοι

Βόρειοι και Νότιοι
Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi Sports

Ο διχασμός είναι ένα παλιό και συνάμα δημοφιλές «σπορ», στο οποίο επιδίδονται μετά πάθους οι Έλληνες

Σε μια χώρα όπου ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης πιστεύει ότι ψεκάζεται από αόρατες δυνάμεις, είναι απολύτως φυσιολογικό να πιστεύει ότι ψηφίζοντας «αντιρρυπαντικά» κόμματα η χώρα θα καθαρίσει, οι συνθήκες για τις οικογένειες τους θα γίνουν καλύτερες και οι «κακοί» θα πληρώσουν. Με τέτοιες θεωρίες φθάσαμε έως εδώ και με την επικαιροποίηση αυτών των θεωριών συνεχίζουμε από εδώ και πέρα. Το θέμα είναι μέχρι που θα φθάσει… αυτό το «πέρα». Ακούγοντας τις προάλλες τον βουλευτή Λαζαρίδη των ΑΝΕΛ και τον συνάδελφό του από την Ένωση Κεντρώων- συμπτωματικά και οι δύο από τη Θεσσαλονίκη όπως και οι περισσότεροι «μουγκοί» βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης- εκτιμώ ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Ο διχασμός είναι ένα παλιό και συνάμα δημοφιλές «σπορ», στο οποίο επιδίδονται μετά πάθους οι Έλληνες. Δεν χρειαζόταν δηλαδή η διαιτητική σφυρίχτα για να χωρισθούμε σε «βόρειους» και «νότιους». Ούτε καν όλοι αυτοί που προκειμένου να εξασφαλίσουν την βουλευτική τους αποζημίωση ξιφουλκούν κατά του «Αθηνοκεντρικού» Κράτους. Το έδαφος για όλες αυτές τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που ζούμε, που είναι συγχρόνως και επικίνδυνες, είχε στρωθεί μερικά χρόνια πιο πριν από τους «αντιμνημονιακούς υπερ- ήρωες». Κατά κάποιο τρόπο ένα από τα… «θύματά» τους είναι και ο κ. Σαββίδης. Ο άνθρωπος που όπως λένε δίνει δουλειές και ως καλός σαμαρείτης φροντίζει τους Έλληνες από τη Θεσσαλία και πάνω.

Γιατί είναι «θύμα» ο κ. Σαββίδης; Πολύ απλά γιατί ο άνθρωπος από τη Ρωσία πίστεψε ότι θα μπορούσε κυβερνήσει τους «βόρειους» μέσω του ΠΑΟΚ. Δεν φανταζόταν όμως ότι δεν αρκεί γι αυτό μόνο η… κατάληψη της ΕΠΟ. Πίστεψε επίσης ότι οι άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση, όπως και με κάποια στελέχη της αντιπολίτευσης, θα του εξασφάλιζαν το ακαταδίωκτο. Άλλωστε απ’ την πλευρά του τήρησε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι της κυβέρνησης. Αδιάψευστοι μάρτυρες τα ΜΜΕ που έχει υπό τον έλεγχό του. Είναι προφανές ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση, εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να τον υποστηρίζουν. Φαίνεται ότι μετά το πρώτο κύμα των επιθέσεων επικρατούν δεύτερες σκέψεις και κάποιοι ισχυρίζονται ότι «θα πέσει στα μαλακά». Στην αντίθετη περίπτωση θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο… «βόρειοι και νότιοι». Δηλαδή, μην αποκλείσετε την περίπτωση ο ΠΑΟΚ να… αποκτήσει και πολιτική εκπροσώπηση. Πρόθυμοι υπάρχουν πολλοί και ήδη σπρώχνονται…

* Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα