Rafale: Η φιέστα της αλαζονείας και ο αγιασμός μιας αγοράς που έπρεπε να γίνει

Rafale: Η φιέστα της αλαζονείας και ο αγιασμός μιας αγοράς που έπρεπε να γίνει
Ο αγιασμός των Rafale Eurokinissi

Με την ευλογία του Κυρίου, τα έξι υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη, έφτασαν στην Ελλάδα. Κυβερνητική φιέστα με 300 νεκρούς σε τρεις ημέρες.

Ήρθαν λοιπόν με τιμές τα πρώτα έξι Rafale της ελληνογαλλικής συμφωνίας , με “φόντο” την απάντηση της Γαλλίας στη Τουρκία μέσω Ελλάδας, αλλά και με τα ελληνοτουρκικά να υπάρχουν πάντοτε στο κάδρο των στρατηγικών αποφάσεων.

Η προβληματική φυσικά εδώ, έχει να κάνει με το γεγονός πως τόσο η Ελλάδα, όσο και η Γαλλία και δη η Τουρκία των Ερντογανικών λεονταρισμών, ανήκουν όλες στο ΝΑΤΟ, το οποίο δείχνει να αντιμετωπίζει τα δικά του υπαρξιακά ζητήματα.

Τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκαν στην Τανάγρα νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτη αφού πρώτα πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη και ακολούθησε κυβερνητική φιέστα, απόλυτα συντονισμένη με το σποτ της ΝΔ για την άφιξη των αεροσκαφών, το οποίο “κομματικοποίησε” απροκάλυπτα την όλη ιστορία. Για τη διαχείριση της παρουσίασης των αεροσκαφών άλλωστε, δεν έλειψαν και τα φίλια πυρά από χρήστες των κοινωνικών δικτύων, προσκείμενους στο κόμμα της ΝΔ, οι οποίοι κατηγόρησαν τη κυβέρνηση για αλαζονεία και αμοραλισμό.

Γιατί πράγματι, το ακόλουθο σποτ μοιάζει να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Μη ξεχνάμε φυσικά πως τα εν λόγω αεροσκάφη όπως και εν συνόλω ο αμυντικός εξοπλισμός, υλοποιούνται με τα χρήματα του ελληνικού λαού, και όχι με χρήματα ενός κόμματος που δεν έχει εξοφλήσει τα δικά του χρέη.

Το όλο show ολοκληρώθηκε με αγιασμό των αεροσκαφών, ο οποίος ήταν -ομολογουμένως- το λιγότερο “κακό” της υποδοχής. Αν μη τι άλλο, στη παρούσα ιστορική συγκυρία, με την πανδημία να είναι σε πλήρη εξέλιξη και με 300 νεκρούς σε τρεις ημέρες, οι τόνοι θα μπορούσαν να είναι ηπιότεροι, και σίγουρα οι προϋπολογισμοί για την υγεία, αυξημένοι.

Ο αγιασμός των Rafale Eurokinissi

Στην Τανάγρα, το “παρών” στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Ο αγιασμός των Rafale Eurokinissi

Η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 25 Ιανουαρίου 2021, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η απόκτησή τους θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale με το σύνολο της παραλαβής να φτάνει στα 24.

Να σημειωθεί πως την ημέρα του μεγαλεπήβολου υπερθεάματος, πέρασε σχεδόν στη ζούλα η τροπολογία Χατζηδάκη που προβλέπει “κούρεμα” 50% στις αποδοχές του γονέα που έχει παιδί που νοσεί από covid-19 και είναι σε ειδική άδεια. Ως εύκολο “δωράκι” για τους εργοδότες βεβαίως.

Ο αγιασμός των Rafale Eurokinissi

Το όλο μείγμα πάντως ψευδεπίγραφης πατριωτικής υπεροχής (για πολλαπλασιαστή ισχύος έκανε λόγο ο πρωθυπουργός), σε συνδυασμό με τον εικονιζόμενο αγιασμό και τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς που φέρνουν λίγο “προεκλογικό άρωμα” στη συζήτηση, σχολιάστηκε δεόντως από χρήστες στο Twitter.

Ενδεικτικά σχόλια, παρακάτω.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version