ΣΚΩΤΙΑ

20χρονος Έλληνας έκανε ποδήλατο για 48 μέρες - Ήθελε να επιστρέψει στην οικογένεια του

Ο Κλέων Παπαδημητρίου
Ο Κλέων Παπαδημητρίου TWITTER

Ο Κλέων Παπαδημητρίου που σπουδάζει στη Σκωτία διένυσε 3.500 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του, για να φτάσει στην Αθήνα μετά από 48 ημέρες.

Ο 20χρονος Κλέων Παπαδημητρίου έκανε ποδήλατο για 7 εβδομάδες για να γυρίσει στη οικογένεια του, όταν ακυρώθηκαν οι πτήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Κλέων, διένυσε 3.500 χιλιόμετρα πάνω στο ποδήλατό του, ξεκινώντας από το Αμπερντίν της Σκωτίας όπου σπούδαζε, φτάνοντας στην Αθήνα μετά από 48 ημέρες.

Σύμφωνα με το CNN, ο 20χρονος είχε αποκλειστεί στη Σκωτία λόγω κορονοϊού, ενώ όλοι του οι φίλοι είχαν καταφέρει να επιστρέψουν στις πόλεις τους. Ο ίδιος είχε κλείσει τρεις πτήσεις επιστροφής στην Ελλάδα, από νωρίς τον Μάρτιο, οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Σε συνέντευξή του στο CNN ο νεαρός είπε για το ταξίδι του:

"Μόλις τώρα καταλαβαίνω πόσο μεγάλο ήταν αυτό το επίτευγμα. Έμαθα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου, για τα όριά μου, για τις δυνάμεις μου και τις αδυναμίες μου. Και θα έλεγα ότι πραγματικά ελπίζω ότι το ταξίδι ενέπνευσε τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο να βγει από τη ζώνη άνεσής του και να δοκιμάσει κάτι νέο, κάτι μεγάλο".

Ο Κλέων απογοητεύτηκε όταν ακυρώθηκε και η τελευταία πτήση που είχε κλείσει για να επιστρέψει στην Ελλάδα και αποφάσισε να αγοράσει τον εξοπλισμό που χρειαζόταν για να επιστρέψει. Στην αρχή κανείς δεν τον πίστευε, γι' αυτό και η οικογένειά του συμφώνησε στο να επιστρέψει με το ποδήλατο καθώς θεωρούσαν ότι ήταν απλά μια ιδέα που θα παρατούσε τελικά.

Οι γονείς του, τον βοήθησαν στο να αγοράσει όλο τον εξοπλισμό που χρειαζόταν με μια μοναδική προϋπόθεση, ότι θα εγκαθιστούσε στο κινητό του μια εφαρμογή που θα έβλεπαν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο ίδιος.

Στις 10 Μαΐου, οπλισμένος με κονσέρβες σαρδέλας, φυστικοβούτυρο, ψωμί, έναν υπνόσακο, μια σκηνή και εξοπλισμό για το ποδήλατό του, ξεκίνησε το ταξίδι του. Ο Κλέων ταξιδεύει μεταξύ των 60 και των 120 χιλιομέτρων την ημέρα, διασχίζοντας αρχικά την Αγγλία και στη συνέχεια στην Ολλανδία.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, κατασκήνωνε σε χωράφια αυλές και δάση. Κάθε μέρα επικοινωνούσε με την οικογένειά του και τους φίλους του, ενώ σχεδίαζε το ταξίδι της επόμενης μέρας. Πολλές φορές γνωστοί του τον φιλοξένησαν στα σπίτια τους προσφέροντάς του ένα πιάτο φαγητό και ένα ζεστό μπάνιο.

" Ήταν πολύ συναισθηματικό για μένα. Προέρχομαι από μια οικογένεια στην οποία και οι δύο γονείς μου ήταν πολύ τολμηροί στα νιάτα τους, βλέποντας με να ακολουθώ τα χνάρια τους, νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και για τους ίδιους και προφανώς αυτό δίνει περισσότερο κίνητρο", είπε στη συνέντευξή του.

Τώρα ο ίδιος βρίσκεται πλέον στη Ελλάδα, μακριά από την Αθήνα καθώς βρήκε μια καλοκαιρινή δουλειά, αλλά ακόμη σκέφτεται αυτήν την εμπειρία των 7 εβδομάδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκωτία
SHARE: