ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Δύο νέοι θάλαμοι εντατικής θεραπείας για κορονοϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Στιγμιότυπα μαπό την Μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ",ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19,Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για κορονοϊό (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν πλέον δύο νέοι θάλαμοι εντατικής θεραπείας για ασθενείς με COVID-19.

Δύο νέοι θάλαμοι εντατικής θεραπείας, δυναμικότητας 6 κλινών, διαμορφώθηκαν και λειτουργούν αποκλειστικά για ασθενείς με COVID-19 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Οι θάλαμοι εντατικής νοσηλείας είναι πλήρως εξοπλισμένοι και η διαμόρφωσή τους ολοκληρώθηκε ύστερα από πρόταση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και τη στήριξη του υπουργείου Υγείας, που διέθεσε εξοπλισμό, ενώ αξιοποιήθηκαν επίσης εξοπλισμός και πόροι του Νοσοκομείου.

Οι υπερσύγχρονοι θάλαμοι, εκ των οποίων ο ένας είναι αρνητικής πίεσης, διαμορφώθηκαν εκτάκτως και σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε το Νοσοκομείο να αυξήσει την ετοιμότητά του λόγω της πανδημίας και ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία ασθενών.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο οποίος επισκέφτηκε χτες το Νοσοκομείο και ξεναγήθηκε στον χώρο από τον πρόεδρο του ΔΣ του Παπαγεωργίου Μιχαήλ Καραβιώτη και τον γενικό διευθυντή Κώστα Εμμανουηλίδη, τόνισε ότι οι δύο νέοι θάλαμοι εντατικής νοσηλείας είναι «προίκα» για το Νοσοκομείο, αφού μπορούν να αξιοποιηθούν και σε τυχόν επόμενες υγειονομικές κρίσεις. Από την πλευρά του, ο κ. Καραβιώτης ανέφερε ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και δύναται να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Θεσσαλονίκη
SHARE: