Γερμανία: Πιθανοί εμβολιασμοί για κορονοϊό στις αρχές του 2021

Γερμανία: Πιθανοί εμβολιασμοί για κορονοϊό στις αρχές του 2021
Δοκιμή εμβολίου κατά του κορονοϊού AP

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι ενδεχομένως αρχές του 2021 να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, ενώ δημιουργούνται κέντρα εμβολιασμού.

Η γερμανική κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού τους επόμενους μήνες. Το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τα κρατίδια να δηλώσουν έως τις 10 Νοεμβρίου χώρους που μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού. Στόχος είναι να δημιουργηθούν 60 κέντρα που θα εξοπλιστούν με τις απαραίτητες ψυκτικές συσκευές, οι οποίες λείπουν από πάρα πολλά ιατρεία.

Όπως γράφει η DW, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε την Παρασκευή (23/10) ότι ενδεχομένως αρχές του 2021 να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, εμβόλιο της γερμανικής εταιρείας Biontech βρίσκεται λίγο πριν από την αδειοδότηση. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Der Spiegel, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εκφράζει την άποψη ότι από τη στιγμή που διατεθεί η αναγκαία ποσότητα θα χρειαστεί τουλάχιστον περίπου μισός χρόνος για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για δεύτερη συνεχή ημέρα την Παρασκευή (23/10) ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία ξεπέρασε τις 11.000. Οι υγειονομικές υπηρεσίες κατέγραψαν 11.242 άτομα που αρρώστησαν μέσα σε ένα 24ωρο από Covid-19. Σύμφωνα με το κρατικό Επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο αριθμός νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα κυμαίνεται στα 60 άτομα ενώ πριν δύο μέρες ήταν 51 άτομα. Σε ορισμένες περιοχές, ο αριθμός αυτός ξεπερνά και τα 100 άτομα. Λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων αρκετές υγειονομικές υπηρεσίες δυσκολεύονται στην ανίχνευση των επαφών που είχαν οι ασθενείς με κορονοϊό.

Η αύξηση του ρυθμού εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γερμανία οδηγεί στην εφαρμογή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στις περιοχές που πλήττονται, κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας και του αριθμού ατόμων σε ιδιωτικές συναθροίσεις και σε ανοιχτούς χώρους. Αν και στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό κατανόηση για τους περιορισμούς, γεγονός είναι ότι ένα – αν και μικρό μέρος της κοινωνίας- εξακολουθεί να παραβιάζει τους κανόνες, κυρίως στις μεγαλουπόλεις και ειδικά στο Βερολίνο. Προκειμένου να επιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα στη γερμανική πρωτεύουσα, η αστυνομία θα έχει αυξημένη παρουσία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version