Η ”πτέρυγα της αγάπης” ενώνει οικογένειες μέσα σε νοσοκομείο

Η ”πτέρυγα της αγάπης” ενώνει οικογένειες μέσα σε νοσοκομείο
Νοσοκομείο στην Ουγγαρία AP

Ο τρόπος που οι Ουγγροι ασθενείς μπορούν να δουν με ασφάλεια τους στενούς συγγενείς τους.

Παρά την γενική απαγόρευση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία της Ουγγαρίας λόγω του κορονοϊου, οι ασθενείς σε ένα από αυτά, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας György Gottsegen θα μπορουν να συναντήσουν τους αγαπημένους τους.

Σύμφωνα με το Euronews δεδομένου του γεγονότος ότι έρχεται η περίοδος των Χριστουγέννων, δημιουργήθηκε μια ειδική μικρή πτέρυγα όπου μόνο ένα γυαλί χωρίζει τον ασθενή από την οικογένειά του.

Θα μπορούν επίσης ακόμα και να αγγίξουν ο ένας τον άλλον, χρησιμοποιώντας ωστόσο ειδικά γάντια.


Η Αγκνιες ειναι παντρεμενη εδω και 40 χρόνια αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν μπορούσε να δει τον σύζυγό της, που υποβληθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Αν δεν υπήρχε αυτή η «πτέρυγα της αγάπης», όπως ονομάζεται, θα εξακολουθουσε να μην μπορεί να τον δει.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου υποστηρίζουν ότι αυτή η πτέρυγα βοηθά τα μέγιστα στην ταχύτερη βελτίωση της υγείας των ασθενών. Πρωτίστως της ψυχικής, που είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουν να αναρρώσουν πλήρως και να πάρουν ταχύτερα εξιτήριο.

Η πτέρυγα αυτή εχει σχεδιαστει κυριως για εκεινους που χρειάζονται μεγαλύτερο διάστημα νοσηλείας και δεν ειναι σε θεση να επιστρέψουν σπίτι τους άμεσα. Μάλιστα, η πρωτοβουλία σε αυτό το νοσοκομείο σχεδιάζεται να βρει μιμητές και σε άλλα νοσηλευτικα ιδρυματα της Ουγγαρίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα