Κορονοϊός: New York Times και Washington Post εκθειάζουν τα γρήγορα αντανακλαστικά της Ελλάδας

Κορονοϊός: New York Times και Washington Post εκθειάζουν τα γρήγορα αντανακλαστικά της Ελλάδας
Στιγμιότυπο από την άδεια Αθήνα Eurokinissi

Πληθώρα ξένων Μέσων του εξωτερικού με αποκορύφωμα τη New York Times και την Washington Post έκαναν ειδική αναφορά στην ταχύτητα με την οποία η Ελλάδα έλαβε μέτρα κατά του κορονοϊού σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Φωτογραφικό αφιέρωμα από την Αθήνα στο οποίο τονίζεται η έγκαιρη λήψη περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοίού στην Ελλάδα φιλοξενούν την Παρασκευή οι New York Times, η Washington Post και άλλα μεγάλα Μέσα του εξωτερικού, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας κινήθηκε ταχύτερα από άλλες χώρες.

Λεωφόρος Ποσειδώνος Eurokinissi

Το φωτογραφικό αφιέρωμα για την άμεση αντίδραση της Ελλάδας παρουσιάζει εναέρια φωτογραφική λήψη της έρημης πια οδού Πανεπιστημίου και πολλών άδειων δρόμων της Αθήνας, μετά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν εφαρμοστεί για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Έρημη πόλη η Αθήνα Eurokinissi

Μάλιστα αυτή η αναφορά γίνει σε σύγκριση με άλλες χώρες, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει προβεί εγκαίρως στη λήψη αυστηρότερων μέτρων, τα οποία γίνονται όλο και πιο περιοριστικά.

Εν συνεχεία γίνεται περιεκτική περιγραφή των μέτρων, ενώ επισημαίνεται ότι στην Αθήνα βρίσκονται αυτές τις ημέρες, καθαριστικά συνεργεία που απολυμαίνουν τους δρόμους, τονίζοντας τον ελάχιστο αριθμό πεζών σε αυτούς.

Οι κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας μετά τα περιοριστικά μέτρα Eurokinissi

Σημειώνονται, τέλος, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων ειδικών σχετικά με το χρονικό διάστημα που απαιτείται (εβδομάδες) προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα μέτρα αυτά θα αποφέρουν αποτελέσματα, ενώ επισημαίνεται ότι μέχρι την περασμένη Πέμπτη (2/4), οι θάνατοι στην Ελλάδα από τον ιό ανέρχονταν στους 53 με 1.544 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στιγμιότυπα από την άδεια Αθήνα Eurokinissi

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα