ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Συγκλονιστική μαρτυρία - "Φοβήθηκα για τη ζωή μου, να μην το ζήσει κανείς"

Ο Σπύρος Μάμαλης
Ο Σπύρος Μάμαλης GLOMEX

Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Σπύρος Μάμαλης περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό.

Τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό επί 19 ημέρες στην εντατική του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Σπύρος Μάμαλης, η ζωή του οποίου κινδύνευσε αλλά με τη βοήθεια των γιατρών κατάφερε και πήρε εξιτήριο.

"Τους χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη και μάλιστα ήταν άνθρωποι που επί 19 ημέρες δεν είδαμε ούτε το πρόσωπό τους λόγω των ειδικών στολών τις οποίες φορούσαν και δεθήκαμε τόσο πολύ μαζί τους, χωρίς να ξέρουμε ποιοι είναι" δήλωσε ο κ. Μάμακης στο Open.

ADVERTISING

Η περιπέτειά του ξεκίνησε πριν από 23 μέρες, όταν επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Έμεινε σε καραντίνα στο σπίτι του αλλά τέσσερις ημέρες αργότερα παρουσιάστηκαν τα πρώτα συμπτώματα. "Ο υψηλός πυρετός όταν επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ, μου είπαν ότι πρέπει να μείνω λίγες μέρες στο σπίτι μου για να δούμε την εξέλιξη και όταν μπήκα στο νοσοκομείο των Σερρών, πλέον για πνευμονία, διότι με εξέτασαν οι γιατροί, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κορονοϊού".

Διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ και εκεί κλήθηκε να δώσει μεγάλη μάχη για την ζωή του. "Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, εύχομαι να μην το ζήσει κανένας, περάσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις μέσα στο νοσοκομείο, ξέρετε καταστάσεις που μας φόβισαν πάρα πολλές φορές. Φοβήθηκα για τη ζωή μου και για την οικογένεια, την οποία σκεφτόμουν συνεχώς".

Πριν δύο μέρες ο κ. Μάμαλης βγήκε από το νοσοκομείο και τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό για μία εβδομάδα. "Πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες, καθώς ο ιός είναι και επικίνδυνος και ύπουλος και δεν μπορεί κανένας να υπολογίσει τις συνέπειες τις οποίες θα έχει σε κάθε οργανισμό, καθώς δρα διαφορετικά σε κάθε άτομο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: