Μετέωρα: Πρώτη θέση σε διαγωνισμό της Wikipedia

Μετέωρα: Πρώτη θέση σε διαγωνισμό της Wikipedia
Eurokinissi

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος, Αλέξης Αλεξανδρής αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό Wiki Loves Monuments. Φωτογράφισε εντυπωσιακα τα Μετέωρα και υπερίσχυσε έναντι κάθε ελληνικής συμμετοχής.

Το Wiki Loves Moments είναι ένας διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, που οργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών της Wikipedia, από το 2016 και στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός προσκαλεί αναγνώστες και οι χρήστες της Wikipedia, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους να φωτογραφίσουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στο Wikimedia Commons, ώστε να χρησιμοποιηθούν στη Wikipedia. Σε εθνικό επίπεδο «προκρίνονται» δέκα φωτογραφίες στον τελικό, από τις οποίες επιλέγεται η κορυφαία για κάθε χώρα.

Ο φωτογράφος Αλεξης Αλεξανδρής έμαθε τυχαία για το διαγωνισμό, ενώ αναζητούσε πληροφορίες για την ελληνική χλωρίδα και πανίδα στη Wikipedia. Η συμμετοχή του ήταν μια εντυπωσιακή, ιδιαίτερα ατμοσφαιρική, σχεδόν μυστηριακή φωτογραφία της Ιεράς Μονής Ρουσάνου, στα Μετέωρα, από παλιότερο ταξίδι του στην περιοχή.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής σε δηλώσεις του σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι για το διαγωνισμό, είπε τα εξής: “Ο διαγωνισμός ήταν μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας, στην Ελλάδα και πήρα το πρώτο βραβείο. Σε λίγες ημέρες θα βγούνε τα αποτελεσματα από το παγκόσμιο διαγωνισμό που συμμετέχει η φωτογραφία μου και με ενημερωσαν ότι είμαι μέσα στη 15νταδα ανάμεσα από χιλιάδες συμμετοχές. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός καλύπτεται και από το ρεκόρ γκίνες”.

“Με τη λήξη της καραντίνας θα πάρω μέρος σε μια έκθεση φωτογραφίας στην πόλη της Καρδίτσας και, αν όλα πάνε καλά, οι φωτογραφίες μου θα ταξιδέψουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ταυτόχρονα ξεκίνησα να δουλεύω πάνω σε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με θέμα τη Λίμνη Πλαστήρα» συμπληρώνει.

AlexisAlexandris

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα