Άνοιξε το σπίτι του σε 300 σκυλιά για να τα σώσει από τυφώνα

Άνοιξε το σπίτι του σε 300 σκυλιά για να τα σώσει από τυφώνα
Ο σύγχρονος Νώε: Άνοιξε το σπίτι του σε 300 σκυλιά για να τα σώσει από τυφώνα facebook Ricardo Pimentel Cordero

Ο Πιμεντέλ από το Μεξικό έβαλε εκατοντάδες ζώα μέσα στο σπίτι του για να τα προστατεύσει από τον τυφώνα Δέλτα και, παρά τις υλικές ζημιές, όλα τα ζώα σώθηκαν.

Ο Ρικάρντο Πιμεντέλ μπορεί να μην είχε κιβωτό για να ξεφύγει από την καταιγίδα, αλλά μιμήθηκε τον Νώε. Καθώς ο θανατηφόρος τυφώνας Δέλτα πλησίαζε στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού, ο Πιμεντέλ έβαλε εκατοντάδες ζώα – συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 300 σκύλων, πολλών κουνελιών, κοτόπουλων και ακόμη και ενός σκαντζόχοιρου – μέσα στο σπίτι του για να τα προστατεύσει από τον τυφώνα.

Αν και το σπίτι του χτυπήθηκε και έπαθε ζημιές τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά, όλα τα ζώα επέζησαν. “Δεν έχει σημασία αν το σπίτι είναι βρώμικο, μπορεί να καθαριστεί”, δήλωσε ο Πιμεντέλ στο AP.

“Τα πράγματα που έσπασαν μπορούν να διορθωθούν ή να αγοραστούν ξανά, αλλά αυτό που είναι όμορφο είναι να βλέπουμε τα ζωάκια χαρούμενα, υγιή και ασφαλή, χωρίς πληγές και με τη δυνατότητα υιοθέτησής τους”.

Oι ενέργειες του Πιμεντέλ δεν ήταν έκπληξη για όσους τον γνωρίζουν. Το σπίτι που μοιράζεται με την οικογένειά του χρησιμεύει ως το κέντρο της Tierra de Animales (Land of Animals), ένα καταφύγιο ζώων που διατηρεί ήδη 10 χρόνια.

Μόλις είχε πέρασε ο τυφώνας, με τόσα πολλά στόματα για να ταΐσει, ο Πιμεντέλ κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τις ανησυχίες του τόσο για τις προμήθειες που χρειαζόταν για τα ζώα όσο και για τις καταστροφές που υπέστη το σπίτι του. Δεν συνειδητοποίησε ότι οι δημοσιεύσεις του είχαν γίνει viral έως ότου άρχισαν να του γίνονται δωρεές από όλο τον κόσμο.

Ενώ ήταν εντυπωσιασμένος από τη γενναιοδωρία των δωρητών και των εθελοντών που πήγαν εκεί να τον βοηθήσουν, ο Πιμεντέλ ελπίζει πλέον ότι θα καταφέρει να βρει σπίτι για μερικά από τα ζώα που διέσωσε, ώστε να είναι σε θέση να σώσει ακόμη περισσότερα.

“Θα θέλαμε να σκεφτούμε ότι χάρη σε όλη αυτή την προσοχή, κάποιος θα ήθελε να είναι μέρος της ιστορίας και να πει: Εγώ υιοθέτησα ένα σκυλί που σώθηκε από αυτό το διάσημο τυφώνα Δέλτα”, εξήγησε.

“Αφήστε τα ίχνη της καλοσύνης για να ακολουθήσουν κι άλλοι”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα