O Weeknd δώρισε 500.000 δολάρια σε οργανισμούς που προωθούν τη φυλετική ισότητα

O Weeknd δώρισε 500.000 δολάρια σε οργανισμούς που προωθούν τη φυλετική ισότητα
O Weeknd Scott Roth/Invision/AP

"Προτρέπω όσους έχουν τη δυνατότητα να δώσουν πολλά ή έστω ό,τι μπορούν, ακόμα κι ένα μικρό ποσό" ανέφερε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Ο Weeknd, γνωστός και ως Abel Tesfaye, παροτρύνει τους «εταίρους και τα εκτελεστικά στελέχη της μουσικής βιομηχανίας» να υποστηρίξουν οργανώσεις που προωθούν τη φυλετική ισότητα.

Την Τρίτη, ομάδα εταιρειών της μουσικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ συμμετείχε στη σιωπηλή διαμαρτυρία με συνθήματα #BlackoutTuesday και #TheShowMustBePaused στο πλαίσιο της οποίας σταμάτησαν η μουσική και οι δραστηριότητές τους για μία ημέρα και ο χρόνος διοχετεύθηκε στην υποστήριξη της μαύρης κοινότητας με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

«Προς τους συναδέλφους μου, σεβαστούς συνεργάτες του κλάδου και τα στελέχη – κανείς δεν κερδίζει από τη μουσική των μαύρων περισσότερο από τις δισκογραφικές και τις υπηρεσίες ροής» έγραψε ο Weeknd στο Twitter την Τρίτη.

«Πρόσφερα χθες και σας παρακαλώ να προσφέρετε και εσείς αρκετά και δημόσια αυτήν τη βδομάδα. Θα σήμαινε τα πάντα για μένα και την κοινότητα αν μπορείτε να συστρατευθείτε μαζί μας» σημείωσε.

Τη Δευτέρα ο τραγουδιστής δώρισε 200.000 δολάρια στο Black Lives Matter Global Network, 200.000 δολάρια στην πρωτοβουλία του Κόλιν Κάπερνικ «Know Your Rights Camp Legal Defense» και 100.000 δολάρια στην οργάνωση National Bail Out για την επανένωση οικογενειών και τη δημιουργία μιας κοινότητας καθοδηγητών που έχουν βιώσει φυλάκιση.

«Συνεχίστε να υποστηρίζετε τους αδελφούς και τις αδελφές μας εκεί έξω που διακινδυνεύουν τα πάντα για να πιέσουν για πραγματική αλλαγή για τις ζωές των μαύρων» έγραψε.

«“Προτρέπω όσους έχουν τη δυνατότητα να δώσουν πολλά ή έστω ό,τι μπορούν, ακόμα κι ένα μικρό ποσό», ανέφερε ο τραγουδιστής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα