ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Σε τοίχους του Παρισιού της πανδημίας, παιδιά παίζουν φορώντας κράνη ιπποτών

Σε τοίχους του Παρισιού της πανδημίας, παιδιά παίζουν φορώντας κράνη ιπποτών
INSTAGRAM / @SETH_GLOBEPAINTER

Οι τοιχογραφίες αναπαριστούν το πώς οι Παριζιάνοι αποδέχθηκαν τον νέο τρόπο ζωής και έχουν να κάνουν με το πώς τα παιδιά, ιδιαιτέρως, μοιάζουν να έχουν εύκολα προσαρμοστεί σε αυτόν.

Εξακολουθεί να αντιδρά στη συνεχιζόμενη κρίση του κορονοϊού ο Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου Ζιλιέν Μαλάν – γνωστός διεθνώς ως Seth Globepainter – με μια καινούργια, αυτή τη φορά, σειρά τοιχογραφιών όπου αιχμαλωτίζει την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Ζωγραφισμένες σε πολλούς δρόμους του 13ου διοικητικού διαμερίσματος της Πόλης του Φωτός, τα δημόσια έργα τέχνης δείχνουν μικρά παιδιά σε μια φανταστική περιπέτεια ή στη διάρκεια ενός παιχνιδιού: ένα παιδάκι είναι καβάλα σε ένα υπερμεγέθες περιστέρι, ένα άλλο κάνει πολύχρωμες φουσκάλες, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι υπερίπτανται του εδάφους για ν' αγκαλιαστούν.

Κάθε ένα φορά κράνος σιδερόφρακτου ιππότη του Μεσαίωνα, ένδειξη προστασίας της καλής σωματικής τους κατάστασης, αλλά και σημάδι δύναμης και ανθεκτικότητας. Σε σημείωμα που έστειλε ο Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου στο Colossal, επισημαίνει ότι το κράνος είναι και αναφορά στην ομιλία του περασμένου Μαρτίου του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην οποία είπε «Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση» και ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να μείνουν σπίτι.

Οι τοιχογραφίες αναπαριστούν το πώς οι Παριζιάνοι αποδέχθηκαν αυτόν τον νέο τρόπο ζωής και έχουν να κάνουν με το «πώς τα παιδιά, ιδιαιτέρως, μοιάζουν να έχουν εύκολα προσαρμοστεί σε αυτόν», όπως υπογράμμισε ο Μαλάν. «Είναι προστατευμένα με τα κράνη τους, που τα βαραίνουν τόσο. Μπορούν να δουν μόνο μέσα από τα μικρά ανοίγματα στα κράνη, αλλά συνεχίζουν να παίζουν λες και δεν συνέβη τίποτα» πρόσθεσε.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Γαλλία
SHARE: