Το “πιο πρόωρο μωρό του κόσμου” γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια – Είχε 0% πιθανότητες να ζήσει

Το “πιο πρόωρο μωρό του κόσμου” γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια – Είχε 0% πιθανότητες να ζήσει
Το "πιο πρόωρο μωρό του κόσμου" Guinness World Records

Ένα αγοράκι που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ γκίνες ως το "πιο πρόωρο μωρό στον κόσμο" αψήφησε όλες τις πιθανότητες και γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια.

Ένα μωρό που γεννήθηκε 450 γραμμάρια στις ΗΠΑ, αψήφησε όλες τις πιθανότητες και γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια μαζί με την οικογένειά του, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως το “πιο πρόωρο μωρό στον κόσμο”.

Ο Ρίτσαρντ Σκοτ Γουίλιαμ Χάτσινσον γεννήθηκε πρόωρα μετά από πολλές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της μητέρας του. Όπως αναφέρει το CNN, οι γιατροί του νοσοκομείου της Μινεάπολης προετοίμαζαν τους γονείς του μικρού για το χειρότερο.

Ο μικρός γεννήθηκε 131 μέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία και ζύγιζε μόλις 450 γραμμάρια, ήταν μάλιστα τόσο μικροσκοπικός που χωρούσε στην παλάμη του ενός χεριού των γονιών του.

“Όταν οι γονείς του έλαβαν συμβουλές για το τι να περιμένουν από ένα μωρό που γεννήθηκε τόσο νωρίς, τους δόθηκε 0% πιθανότητα επιβίωσης από την ομάδα νεογνολογίας μας», δήλωσε η δρ. Στέισι Κερν.

Το "πιο πρόωρο μωρό του κόσμου" Guinness World Records


Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2020, αφού πέρασε περισσότερο από έξι μήνες στο νοσοκομείο, ο Ρίτσαρντ κατάφερε να πάει σπίτι με την οικογένειά του.

“Δεν μπορούσα να πιστέψω πως ήταν αυτό το ίδιο μικρό αγοράκι που κάποτε ήταν τόσο άρρωστο που φοβόμασταν πως δεν θα επιβίωνε. Το ίδιο αυτό αγοράκι που κάποτε χωρούσε στην παλάμη του χεριού μου και είχε δέρμα τόσο διάφανο που μπορούσα να δω κάθε πλευρό, το κάθε αγγείο στο μικροσκοπικό του σώμα. Δεν κρατιόμουν να μην τον ζουλάω και να του λέω πόσο περήφανη ήμουν γι’ αυτόν” είπε η δρ. Στέισι Κερν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα