Βενετία: “Boat-in” όπως “drive-in”

Βενετία: “Boat-in” όπως “drive-in”
Κανάλι της Βενετίας AP

Στην εποχή του κορονοϊού αναδύονται σπουδαίες ιδέες. Μια από αυτές η προβολή ταινιών στα κανάλια της Βενετίας με τους θεατές να μπορούν να τις παρακολουθήσουν μέσα από βάρκες.

Μετά τα ντράιβ-ιν σειρά έχουν τα «μπόουτ ιν» στην εποχή του κορονοϊού. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Βενετίας, κινηματογραφική ταινία πρόκειται να προβληθεί στα κανάλια, και συγκεκριμένα στο Arsenale όπου παραδοσιακά πραγματοποιούνται οι Μπιενάλε της Τέχνης.

Μια ομάδα από λάτρεις του κινηματογράφου έπεισε τις αρχές της πόλης και τους χορηγούς της να οργανώσουν ένα “boat-in” οπου οι θεατες θα παρακολουθούν την ταινία μέσα απο τις βάρκες!

Όπως λέει ο Νίκολα Σκοπελίτι, πρόεδρος της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με το Euronews: «Είχα αυτήν την ιδέα κατά τη διάρκεια του lockdown. Όταν τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για drive-in,για δεύτερη φάση,για επανεκκίνηση του πολιτισμού, η Βενετία ήταν μεχρι τοτε λόγω covid μια νεκρή πόλη και ο πολιτισμός ήταν ένας τρόπος για να απογειωθεί και πάλι.

Συνδεσα αυτές τις ιδέες και σκέφτηκα: “Γιατί να μην γινει προβολή ταινίας με τους θεατές σε βάρκες». Πολλοί κινηματογράφοι εξακολουθούν να είναι κλειστοί. Καθώς οι προβολές στα κανάλια γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, τα εισιτήρια εξαντλούνται μέσα σε λίγα λεπτά”.

Σύμφωνα με την Μαρία Παρίζι, πρόεδρο της οργάνωσης FEMS: «Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο. Το να είσαι σε θέση να παρακολουθείς ταινία μεσα στο νερό, να κάνεις ενα αλλου ειδους στη Βενετία για πρώτη φορά, σε ένα μέρος γεμάτο ιστορία, είναι υπέροχο».

Το διάσημο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, το παλαιότερο στον κόσμο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο.Μεχρι τότε οι Βενετοί μπορούν να απολάυσουν αριστουργήματα του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας “Αποκάλυψη τώρα- Final cut” από τον διάσημο Αμερικανό ιταλικής καταγωγής, Francis Ford Coppola.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα