Βρετανία: Ο σούπερ παππούς έκλεισε τα 100 και η Βασίλισσα τον προήγαγε σε συνταγματάρχη

Βρετανία: Ο σούπερ παππούς έκλεισε τα 100 και η Βασίλισσα τον προήγαγε σε συνταγματάρχη
O 99χρονος βετεράνος Τομ Μουρ. (Joe Giddens/PA via AP) AP

Τα 100α του γενέθλια έζησε ο Τομ Μουρ, ο βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που κατάφερε να συγκεντρώσει 29 εκατομμύρια λίρες για το NHS. H βασίλισσα αποφάσισε να του κάνει ένα ιδιαίτερο δώρο.

Θρύλος έχει γίνει στη Μεγάλη Βρετανία ο Τομ Μουρ. Ο παππούς και βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατάφερε να βοηθήσει το σύστημα Υγείας της χώρας του τις δύσκολες ημέρες του κορονοϊού συγκεντρώνοντας 29 εκατομμύρια λίρες αποφασίζοντας να καλύψει 100 φορές την αυλή του με το “Π”.

Οι δράσεις του ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί με τον Μουρ να ενώνει τη φωνή του με αυτή του ηθοποιού/τραγουδιστή Μάικλ Μπαλ και να τραγουδούν μαζί το θρυλικό You’ll Never Walk Alone με την πίστη να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα χρήματα.

Στις 30 Απριλίου ο σούπερ παππούς έκλεισε τα 100 του χρόνια και ήταν αρκετά ιδιαίτερα, αφού άνθρωποι ανά τον κόσμο θέλησαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στέλνοντάς του χιλιάδες ευχετήριες κάρτες.

Μέχρι και η βασίλισσα Ελισάβετ κινητοποιήθηκε γι’ αυτά τα γενέθλια, αφού πέρα από ένα γράμμα του έστειλε και την στρατιωτική προαγωγή του. Πλέον από αρχηγός προάχθηκε σε τιμητικό Συνταγματάρχη. Συγχαρητήρια έφτασαν, επίσης, από τον Πρίγκιπα Κάρολο, ενώ ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κρις Έβανς του έκανε δώρο μία δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, που έγιναν στο Λονδίνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα