Κορονοϊός – Βρετανία: Ο σούπερ παππούς μάζεψε περισσότερα από 12 εκατομμύρια

Κορονοϊός – Βρετανία: Ο σούπερ παππούς μάζεψε περισσότερα από 12 εκατομμύρια

Αδιανόητη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη μεγαλειώδη προσπάθεια του 99χρονου Τόνι Μουρ προκειμένου να μαζέψει χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας και να ενισχύσει με τον δικό του τρόπο τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό.

Ως βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου ο Τόνι Μουρ δεν δείλιασε μπροστά στο καθήκον και κέρδισε άλλη μία μάχη – ίσως μεγαλύτερη από εκείνες στο μέτωπο πριν από 80 χρόνια.

Στα 99 του ο Βρετανός παππούς προσέθεσε άλλο ένα μετάλλιο ανδρείας στην πλούσια συλλογή του, καθώς η καμπάνια που οργάνωσε για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας και θα θωρακιστεί απέναντι στον κορονοϊό όχι μόνο συγκίνησε τον κόσμο, αλλά κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες, περί τις 600.000, με αποτέλεσμα τα χρήματα που μαζεύτηκαν από δωρεές τη στιγμή που σε εθνικό δίκτυο ολοκλήρωνε τους τελευταίους γύρους στον κήπο του να ξεπεράσουν τα 12 εκατομμύρια λίρες!

Ένα ποσό που υπερέβη κατά πολύ τις προσδοκίες του “σούπερ παππού” της ιστορίας, όταν αυτός αποφάσιζε ότι κινούμενος με το “Π” θα καλύψει 100 φορές στην αυλή του, αποδεικνύοντας πως ουδείς περισσεύει σε αυτήν τη συγκυρία. 100 φορές γιατί τόσα είναι τα κεριά που θα σβήσει σε λίγες ημέρες. Ο αρχικός στόχος του ήταν οι 1.000 λίρες, αποδείχθηκε ωστόσο ένα πολύ χαμηλό εμπόδιο αφότου μαθεύτηκε το όλο εγχείρημά του και συνέχισε να περπατά για να γεμίζει στο καλάθι με έξτρα χρήματα.

Είναι θαυμάσιο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας στην πρώτη γραμμή“, ανέφερε ο Μουρ, ο οποίος έλαβε αυτήν την πρωτοβουλία θεωρώντας ότι χρωστάει σε αυτούς που τον περιποιήθηκαν όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δύο διαφορετικές περιόδους: τη μία για το σπασμένο ισχίο του και την άλλη για τον καρκίνο.

Στον πόλεμο οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής φορούσαν στολή. Αυτή τη φορά ο στρατός μας είναι οι γιατροί και οι νοσοκόμες“, συμπλήρωνε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο γέροντας στο σώμα αλλά έφηβος στην καρδιά. “Θα επιβιώσουμε από όλο αυτό, θα το κινήσουμε“, κατέληξε ο Μουρ, γνωρίζοντας πως είναι να μην διστάζεις μπροστά στο φόβο, να βγαίνεις στο χαράκωμα και στο τέλος να νικάς το κακό, ξεριζώνοντάς το από τη ρίζα του.

Διότι στο τέλος, να ξέρεις, πως “δεν θα περπατάς ποτέ μόνος σου“.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα