Βαξεβάνης για το ένταλμα: Αντί να συλλάβουν κλέφτες υπουργούς, θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια

Βαξεβάνης για το ένταλμα: Αντί να συλλάβουν κλέφτες υπουργούς, θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια

Αντίδραση του Κώστα Βαξεβάνη στην εισαγγελική παρέμβαση για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Ζητείται εντοπισμός και σύλληψή του

Με εισαγγελική παρέμβαση ζητείται η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη επειδή δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό Hot Doc η λίστα Λαγκάρντ και παραβιάζεται το προσωπικό απόρρητο.

Η αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας μετά τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό ΗΟΤ DOC προκάλεσε την αντίδραση του Κώστα Βαξεβάνη.

Βαξεβάνης: Προκλητική δίωξη

"Αυτεπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα Ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα "αντανακλαστικά" της.

Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.

Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν - εκβιάζουν - κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια", αναφέρει ο δημοσιογράφος μέσα από το koutipandoras.gr .

Το αυτόφωρο ισχύει μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα. Δεν υπάρχει αναφορά από την Εισαγγελία για τη γνησιότητα της λίστας, ενώ δηλώνεται ότι λειτουργεί αυτεπάγγελτα και δεν γνωρίζει αν υπάρχουν μηνύσεις.

Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπως αναφέρεται στον δικτυακό τόπο της Αστυνομίας , διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λίστα Λαγκάρντ: To HOΤ DOC του Κώστα Βαξεβάνη δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ με όλα τα ονόματα

SHARE:

24Media Network