"Αδειάζει" την Τουρκία και η Μέρκελ - Ανήσυχη για τον δρόμο που ακολουθεί η Άγκυρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε εκδήλωση στο Βερολίνο
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε εκδήλωση στο Βερολίνο AP

Με το γάντι έσφαξε την Τουρκία η Αγγελα Μέρκελ με συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα. Γιατί δήλωσε ανήσυχη η Γερμανίδα καγκελάριος.

Οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές δεν φέρνουν τη χώρα πιο κοντά στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και εξέφρασε την ανησυχία της γενικότερα για το δρόμο που ακολουθεί η Άγκυρα.

«Τα τρέχοντα γεγονότα στην Τουρκία μετά τις δημοτικές εκλογές δεν καθιστούν πιθανότερη την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποτελούν, αντιθέτως, λόγο ανησυχίας επί της αρχής σχετικά με την πορεία ανάπτυξης της Τουρκίας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Αναφερόμενη στο Ιράν, η καγκελάριος επισήμανε ότι η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία έχουν διαφορετική άποψη από τις ΗΠΑ και ότι σε αυτό το θέμα τα συμφέροντά τους είναι διαφορετικά και πιο κοντά σε αυτά της Ρωσίας και της Κίνας. «Το γεγονός ότι η Ευρώπη σε αυτό το σημαντικό θέμα δεν είναι πλέον διχασμένη, όπως κάποτε με τον πόλεμο στο Ιράκ, έχει αξία από μόνο του. Οι Ευρωπαίοι πρέπει όμως να εκτιμήσουν ρεαλιστικά τις δυνατότητές τους και να τις ενισχύσουν για το μέλλον», δήλωσε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναστασιάδης σε Λουτ: Η παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, δεν επιτρέπει επανέναρξη του διαλόγου

Τρέμει η οικονομία της Τουρκίας: Έτοιμες για "κανόνι" οι τράπεζες - Στη γωνία ο Ερντογάν

SHARE: