"Είμαστε στην αρχή των συζητήσεων" για το Brexit δηλώνει Μέι

Τερέζα Μέι
Τερέζα Μέι AP

Επιχειρώντας να κερδίσει χρόνο, η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι συζητήσεις για το brexit βρίσκονται στην αρχή τους.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι βρίσκεται "μόλις στην αρχή" των συζητήσεών της με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στην προσπάθειά της να λάβει εγγυήσεις ότι το "δίχτυ ασφαλείας" στα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία θα είναι προσωρινό, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές της να στηρίξουν τη συμφωνία για το Brexit.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο, την οποία ανέβαλε τη Δευτέρα είπε: "Είμαστε ακόμη στην αρχή των διαπραγματεύσεων και την αρχή των συνομιλιών". 

Η Μέι απέφυγε δύο φορές να απαντήσει ευθέως σε ερωτήσεις σχετικά με το αν έχουν κατατεθεί οι απαιτούμενες 48 επιστολές για να κινηθεί η διαδικασία πρότασης μομφής σε βάρος της από το ίδιο της το κόμμα.

ADVERTISING

Νωρίτερα την Τρίτη, η Τερέζα Μέι συναντήθηκε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Η τελευταία τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω διαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit. Πηγές που παρέστησαν στη συνάντηση αυτή, και τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο ανέφεραν ότι η καγκελάριος εξέφρασε ταυτόχρονα την αισιοδοξία της ότι η συμφωνία θα εγκριθεί.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης με τον οποίο συνομίλησε σήμερα το πρωί η Μέι, σχολίασε μέσω του Twitter ότι είχαν έναν "χρήσιμο διάλογο" αν και είχε αφήσει με σαφήνεια να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit: Ο χρόνος περνάει σε βάρος της Βρετανίας

Σπαρταριστό βίντεο: H Mέι δεν μπορεί να βγει από το αυτοκίνητο

SHARE:

24Media Network