Ένας χρόνος από την πρώτη δόση για τον κορονοϊό – Τι λέει σήμερα η Margaret Keenan

Ένας χρόνος από την πρώτη δόση για τον κορονοϊό – Τι λέει σήμερα η Margaret Keenan
Η 90χρονη Margaret Keenan, η πρώτη που εμβολιάστηκε στη Βρετανία AP

Η 91χρονη πλέον, Margaret Keenan, ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εμβολιάστηκε για τον κορονοϊό. Το μήνυμά που πρέπει να δει κάθε ανεμβολίαστος.

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 2020, σαν σήμερα πριν από έναν ακριβώς χρόνο, όταν η Margaret Keenan γινόταν μέρος της ιστορίας, προσθέτοντας το δικό όνομα δίπλα από το μήνυμα ελπίδας της επιστήμης στη μάχη με την πανδημία.

Η 90χρονη γυναίκα από τη Βρετανία είχε μόλις γίνει ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε επίσημα μετά τις κλινικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για την COVID-19.

Ο εμβολιασμός της είχε γίνει στο Coventry της Αγγλίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, σημαίνοντας και την εκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας.

Για την ηλικιωμένη γυναίκα, εκείνη η μέρα, λίγο πριν γιορτάσει τα 90α της γενέθλια, ήταν “το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να έχω”, όπως δήλωσε αμέσως μετά τον εμβολιασμό της, εικόνα φυσικά που έκανε τον γύρο του κόσμου,.

H Margaret Keenan AP

Τι λέει, όμως, σήμερα, ακριβώς έναν χρόνο μετά, η Margaret Keenan; “Ήταν υπέροχο. Δεν μπορώ να το πιστέψω τώρα, αυτό που συνέβη τότε. Χαίρομαι τόσο πολύ που εμβολιάστηκα”, ανέφερε για την επέτειο ενός έτους, στέλνοντας το δικό της μήνυμα σε οποιονδήποτε παραμένει αρνητικός ή έστω επιφυλακτικός απέναντι στο εμβόλιο: “Μην το σκέφτεστε. Απλά κάντε το. Δεν χρειάζεται χρόνος για να κάνεις. Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μου συνέβη εκείνη τη μέρα γιατί ήμουν πολύ άρρωστη. Αλλά οι γιατροί με φρόντισαν. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν ένας υπέροχος χρόνος”.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα