Pfizer/BioNTech : Η 3η δόση μπορεί να εξουδετερώσει τη μετάλλαξη Όμικρον

Pfizer/BioNTech : Η 3η δόση μπορεί να εξουδετερώσει τη μετάλλαξη Όμικρον
Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των BioNTech/Pfizer Shutterstock

Σημαντική αύξηση των αντισωμάτων απέναντι στη νέα παραλλαγή παρέχει η αναμνηστική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών.

Στην πρώτη τους επίσημη τοποθέτηση σχετικά με την προστασία που μπορούν να προσφέρουν τα εμβόλια που παρέχουν απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον προχώρησαν την Τετάρτη οι εταιρείες Pfizer/BioNTech.

Αυτή μάλιστα, είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από κατασκευαστές εμβολίου σχετικά με την αποτελεσματικότητα έναντι της νέας παραλλαγής, όπως σημειώνει το Reuters.

Οι δύο εταιρείες, ανακοίνωσαν πως σε εργαστηριακή δοκιμή του εμβολίου, αποδείχτηκε ότι μία 3η δόση μπορεί να εξουδετερώσει τη νέα παραλλαγή. Συγκεκριμένα, ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ότι οι δυο δόσεις οδηγούν σε σημαντικά λιγότερα αντισώματα, αλλά μια τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer τα αυξάνουν κατά 25 φορές.

Προσθέτουν τέλος ότι, αν χρειαστεί, μπορούν να παραδώσουν ένα εμβόλιο που θα βασίζεται στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον έως τον Μάρτιο του 2022.

Θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη ενός ειδικού για την παραλλαγή Ομικρον εμβολίου και ελπίζουμε ότι θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Μάρτιο στην περίπτωση που θα είναι αναγκαία μία προσαρμογή», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες. Μία τρίτη δόση παρέχει επίπεδο εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά της Ομικρον αντίστοιχο με το επίπεδο που διαπιστώθηκε μετά τις δύο δόσεις για τις άλλες παραλλαγές.

Αν και δύο δόσεις του εμβολίου μπορούν να παράσχουν προστασία κατά την σοβαρής νόσησης που προκαλείται από το στέλεχος Ομικρον, είναι σαφές, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ότι η προστασία είναι βελτιωμένη μετά την τρίτη δόση του εμβολίου μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα