Ενήμερη η Κομισιόν για το θέμα της παρακολούθησης Κουκάκη από την ΕΥΠ

Ενήμερη η Κομισιόν για το θέμα της παρακολούθησης Κουκάκη από την ΕΥΠ
Κομισιόν Getty Images/iStockphoto

Η απάντηση της Γιοχάνες Μπάρκε σε ερώτηση για την υπόθεση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ακόμα και από την ΕΥΠ.

Μέχρι την Κομισιόν έφτασε, όπως ήταν λογικό και επόμενο, το θέμα της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη ακόμα και από κλιμάκια της ΕΥΠ.

Η εφημερίδα “Καθημερινή” απηύθυνε σχετική ερώτηση στην εκπρόσωπο Γιοχάνες Μπάρκε και πήρε την εξής απάντηση: «Είμαστε ενήμεροι για αυτές τις αναφορές και τις παρακολουθούμε στενά. Και νομίζω ότι έχουμε ήδη πει στο παρελθόν ποια είναι η θέση μας όσον αφορά τα προγράμματα κατασκοπείας που χρησιμοποιούνται από κυβερνήσεις. Χρειάζεται να το επαναλάβω: οποιαδήποτε προσπάθεια των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των δημοσιογράφων και πολιτικών για παράδειγμα, είναι απαράδεκτη, εφόσον επιβεβαιωθεί».

«Τα κράτη μέλη είναι αρμόδια για τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και πρέπει να επιβλέπουν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες ώστε να διασφαλίζουν ότι αυτό σέβεται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της ασφάλειας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας της έκφρασης. Και επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η διερεύνηση τέτοιου θέματος είναι ευθύνη των κρατών μελών και αναμένουμε ότι οι εθνικές αρχές θα εξετάσουν τον ισχυρισμό και θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα