Παρέμβαση εισαγγελέα για την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη

Παρέμβαση εισαγγελέα για την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη
istock

Το αν τελέστηκε η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διερευνούν οι Εισαγγελικές αρχές.

Στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη έχει υπάρξει στόχος παρακολούθησης, προχωρά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί με σωρεία δημοσιευμάτων γύρω από το θέμα, οι εισαγγελικές αρχές προχωρούν σε μία έρευνα έτσι ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των πληροφοριών, αν δηλαδή πράγματι παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του δημοσιογράφου και από ποια πρόσωπα. Σε μία πρώτη φάση δηλαδή θα ελεγχθεί αν τελέστηκε η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κληθεί ο ίδιος ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ενώ αναμένεται να αναζητηθούν μεταξύ άλλων και τα κρατικά έγγραφα, το οποία έχει επικαλεστεί η δημοσιογραφική ομάδα Reporters United. Σύμφωνα με την τελευταία, η ΕΥΠ, η οποία ως υπηρεσία βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, είχε ζητήσει την άρση απορρήτου για το συγκεκριμένο τηλέφωνο επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, κάποιους μήνες αργότερα άγνωστοι φαίνεται να εγκατέστησαν λογισμικό παρακολούθησαν στο τηλέφωνο έχοντας άμεση πρόσβαση στις επικοινωνίες του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα