Φίλης για Πατέλη: Αποκαλύπτεται η ωμότητα των κυβερνώντων

Ο Νίκος Φίλης
Ο Νίκος Φίλης EUROKINISSI

Σκληρή κριτική του Νίκου Φίλη στον Αλέξη Πατέλη και στην κυβέρνηση για όσα είπε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος για τα διδακτορικά.

Την αντίδραση του Νίκου Φίλη προκάλεσαν τα όσα είπε περί των διδακτορικών και της διάθεσης για δουλειά που (δεν) δείχνουν οι κάτοχοί τους ο Αλέξης Πατέλης.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: "Με τις σοφίες του συμβούλου του πρωθυπουργού περί διδακτορικών, τα οποία «δείχνουν ότι μάλλον οι κάτοχοί τους δεν είχαν όρεξη για δουλειά», δεν αποκαλύπτεται απλώς η ωμότητα των κυβερνώντων, που χρόνια τώρα παραπλανούν τον κόσμο με τα περί «αριστείας» (γνωστό ότι ποτέ δεν τα πίστευαν).

Αλλά, ξεγυμνώνεται η ουσία της πολιτικής τους. Η προσπάθειά τους στο υπουργείο Παιδείας, από τον Ιούλιο 2019, από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης, ήταν να κάνουν πιο μικρό το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο και να περιορίσουν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Περικόπτουν εισακτέους, στέλνουν πελάτες στα κολέγια αναβαθμίζοντας πλασματικά τα πτυχία τους, πλήττουν την αξιοπιστία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας, μιας εμβληματικής δράσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν «κανονικότητα» την ανήλικη εργασία για 15χρονους μαθητές.

Όλα αυτά δεν κρύβονται πίσω από εκ των υστέρων «συγγνώμες», υπαγορευμένες από τους συμβούλους επικοινωνίας της κυβέρνησης. Συνθέτουν το γνήσιο, το αυθεντικό δεξιό νεοφιλελεύθερο πολιτικό πρόγραμμα για την Παιδεία, που στόχο έχει να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες.

Κόντρα σ' αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα στηρίξει το δικαίωμα των νέων να σπουδάσουν, να αποκτήσουν προσόντα, δικαιώματα, να διεκδικήσουν καλύτερες δουλειές, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερους μισθούς. Ώστε με γνώσεις και αυτοπεποίθηση, να καθορίσουν ένα καλύτερο για αυτά μέλλον, σε μια προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νικόλαος Φίλης, Αλέξης Πατέλης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network