Φίλης: Καμιά ηθική και πολιτική βάση στις αθλιότητες Κασσελάκη περί “αποστασίας” και “κλοπής εδρών”

Διαβάζεται σε 3'
kasselakis-filis
Στέφανος Κασσελάκης Νίκος Φίλης EUROKINISSI/SOOC

“Αθλιότητες” χαρακτηρίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης, τα περί “αποστατών” και “κλοπής εδρών”.

«Η αθλιότητα του κ. Κασσελάκη και στενών του συνεργατών εναντίον στελεχών της Νέας Αριστεράς για την υπόθεση “Πόθεν Έσχες”, συνοδεύεται από μια ακόμη τραμπικής έμπνευσης συκοφαντική εκστρατεία, περί “αποστασίας”, “αποστατών” και “κλοπής εδρών”, εναντίον των 11 βουλευτών της Νέας Αριστεράς. Εναντίον, δηλαδή, βουλευτών που δεν προσχώρησαν σε άλλο κόμμα, αλλά, υπερασπιζόμενοι τις αρχές και τις αξίες της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ξεκίνησαν μαζί με τους δύο ευρωβουλευτές μας και χιλιάδες άλλους αγωνιστές τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς. Έφυγαν από το κόμμα Κασσελάκη για να μη γίνουν συνεργοί και συμμέτοχοι στην πολιτική αποστασία ενός κόμματος από τις αριστερές πολιτικές του ιδέες», αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης.

O κ. Φίλης επισημαίνει πως «οι κατηγορίες αυτές, δεν έχουν καμιά πολιτική, ηθική ή συνταγματική βάση. Το μόνο που “προσφέρουν” είναι φανατισμό και.τοξικότητα, ως όπλα στην προσπάθεια του κ. Κασσελάκη να ανακόψει τις απώλειες ψήφων προς τη Νέα Αριστερά, που διευρύνονται μετά τις χυδαιότητες Οικονόμου και την αποκάλυψη-παρωδία του “Πόθεν Έσχες” του».

Παράλληλα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς πραθέτει παραδείγματα 12 βουλευτών που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κρατώντας ταυτόχρονα τις έδρες τους.

«Οι κραυγές περί “αποστασίας” αντιγράφουν ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όταν τα χρόνια των μνημονίων ή αργότερα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποχωρούσαν βουλευτές τους και εντάσσονταν στον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα. Είναι, ταυτόχρονα, κίβδηλες και βάλουν και αυτές ευθέως εναντίον των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, που είχε δεχτεί προσχωρήσεις βουλευτών άλλων κομμάτων.

Θυμίζω ότι 12 βουλευτές άλλων κομμάτων “μετακόμισαν” στον ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας τις έδρες τους.

Ας θυμηθούμε: 

1) 09.04.2012, Κουρουμπλής Παναγιώτης– ΠΑΣΟΚ

2) 09.04.2012, Σακοράφα Σοφία -ΠΑΣΟΚ

3) 24.11.2014, Τζάκρη Θεοδώρα– ΠΑΣΟΚ

4) 24.10.2018, Μεγαλοοικονόμου Θεοδώρα προσχώρηση στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ (είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων)

Με δήλωσή τους στη Βουλή στις 4 Φεβρουαρίου 2019 ζήτησαν  να προσμετράται η ψήφος τους με την κυβερνητική πλειοψηφία, από την οποία τον Ιανουάριο του 2019 είχε αποχωρήσει ο Π. Καμμένος και το κόμμα των ΑΝΕΛ οι:

5) Ζουράρις Κώστας

6) Κουντουρά Έλενα

7) Κόκκαλης Βασίλης

8) Παπαχριστόπουλος Θανάσης

Επίσης, την ίδια ημερομηνία προσχώρησαν στην κυβερνητική πλειοψηφία  οι:

9) Δανέλλης Σπύρος- Ποτάμι

10) Παπακώστα Κατερίνα

Αλλά και στα χρόνια της Αντιπολίτευσης υπήρξαν προχωρήσεις στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συγκεκριμένα:

11) 20.12.2022, Αδαμοπούλου Αγγελική-ΜΕΡΑ 25

12) 20.12.2022,  Μπακαδήμα Φωτεινή-ΜΕΡΑ25».

«Με ποια πολιτική ή ηθική βάση, λοιπόν, διαμαρτύρεται ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ; Το κόμμα που αφού κατελήφθη από τον ουρανοκατέβατο, “αδιευκρίνιστο”  εκατομμυριούχο, αποστατεί κάθε μέρα από την Αριστερά.  Όταν, μάλιστα, στην περίπτωση της Νέας Αριστεράς, έχουμε να κάνουμε με δημιουργία νέου κόμματος και όχι για μετεγγραφή σε άλλο κόμμα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά ή αυτά είναι τα νέα ρυπαρά  ήθη που κομίζει ο κ. Κασσελάκης στην πολιτική μας ζωή;», καταλλήγει ο κ. Φίλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα