Κορονοϊός: Ένα εκατομμύριο τεστ θα κυκλοφορήσουν σε όλη την Αφρική

Κάτοικοι στη Νότια Αφρική
Κάτοικοι στη Νότια Αφρική AP

Μεγάλος αριθμός τεστ κορονοϊού θα γίνουν στην Αφρική από την επόμενη εβδομάδα για να αντιμετωπιστεί το κενό στην εκτίμηση του αριθμού των κρουσμάτων στην ήπειρο.

Σε διαδικτυακή ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο Τζον Νκενγκασόνγκ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου Νόσων της Αφρικής, δήλωσε ότι ίσως απαιτούνται 15 εκατομμύρια τεστ κορονοϊού σε ολόκληρη την Αφρική τους επόμενους τρεις μήνες, όπως αναφέρει το Associated Press.

Ενώ ο αριθμός κρουσμάτων σε ολόκληρη την ήπειρο ήταν πάνω από 17.000 την Πέμπτη, αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι η έλλειψη τεστ σημαίνει ότι θα υπάρξουν περισσότερα. Η Νότια Αφρική, το πιο οργανωμένο αφρικανικό κράτος όσον αφορά τα τεστ, έχει πραγματοποιήσει 80.000 μέχρι στιγμής, δήλωσε ο Νκενγκασόνγκ.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την απόφαση των ΗΠΑ να μειώσουν τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, λέγοντας ότι θα επηρεάσει απολύτως την ικανότητα των κρατών μελών της Αφρικανικής Ένωσης να λάβουν υποστήριξη από τον οργανισμό του ΟΗΕ. Οποιαδήποτε μείωση της στήριξης για τα αφρικανικά έθνη θα είναι επώδυνη καθώς η ήπειρος διαθέτει μερικά από τα πιο αδύναμα συστήματα υγείας του κόσμου.

Δέκα αφρικανικά έθνη δεν διαθέτουν καθόλου αναπνευστήρες για τη θεραπεία ασθενών που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη, δήλωσε ο επικεφαλής του CDC της Αφρικής, αλλά γίνονται ρυθμίσεις για την παράδοση ορισμένων δωρεών από το Jack Ma Foundation. Ο Νκενγκασόνγκ δεν ονόμασε τις 10 χώρες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network