Ο Rock αγόρασε το XFL – Η προσωπική ιστορία πίσω την επένδυση

Ο Rock αγόρασε το XFL – Η προσωπική ιστορία πίσω την επένδυση
Ο Ντουέιν Τζόνσον AP Photo/Frank Franklin II

Ο γνωστός σταρ του WWE και του Χόλιγουντ συνεργάστηκε με την πρώην σύζυγό του για να αγοράσει τη Λίγκα που είχε πτωχεύσει, ικανοποιώντας ένα παιδικό όνειρο, που δεν έγινε πραγματικότητα.

Με το που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο η σεζόν στο XFL, πρωτάθλημα Αμερικανικού ποδοσφαίρου, η εταιρεία “Alpha Entertainment” που είχε την ιδιοκτησία του εδώ και χρόνια με επικεφαλής τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του WWE, Βινς Μακμάν, κήρυξε πτώχευση.

Αυτή ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ντουέιν Τζόνσον, γνωστό και ως “The Rock” ώστε να την αγοράσει και μάλιστα στην πολύ ελκυστική τιμή των 15 εκατομμυρίων δολαρίων, 20 χρόνια μετά την ίδρυση της Λίγκας ως εναλλακτική λύση του κορυφαίου πρωταθλήματος NFL (το 2000). Ο σταρ του Χόλιγουντ και του WWE συνεργάστηκε με την πρώην σύζυγό του Ντάνι Γκαρσία (παραγωγός ταινιών δράσης με την οποία ήταν παντρεμένος για μία δεκαετία) και την εταιρεία RedBirtd Capital ώστε να αγοράσουν το XFL. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε αν και απομένουν μερικές ακόμη δικαστικές αποφάσεις, αν και όλα δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα η μεταβίβαση θα έχει ολοκληρωθεί και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει να γράφει νέες σελίδες με την υπογραφή του “Βράχου”.

Η συναισθηματική ιστορία και τα κίνητρα

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Τζόνσον, η απόφασή του να αγοράσει το XFL βασίστηκε σε δύο βασικά κίνητρα: “Το πάθος μου για το παιχνίδι και την επιθυμία μου να φροντίζω τις επιθυμίες των οπαδών”, είπε ο “Rock”, που πρόσθεσε: “Με περηφάνια και ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχω πετύχει σκοπεύω να τα εφαρμόσω και στο XFL και ανυπομονώ να δημιουργήσω κάτι ξεχωριστό για τους παίκτες, τους οπαδούς και όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο”.

Πίσω από αυτή την κίνηση βέβαια κρύβεται και μία αρκετά συναισθηματική ιστορία με καταβολές από τα νεανικά χρόνια του Ντουέιν Τζόνσον. Όταν ακόμη φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, ο Τζόνσον έγινε παίκτης Αμερικάνικου ποδοσφαίρου στην ομάδα του πανεπιστημίου του, ενώ το 1991 έγινε παίκτης των Μαιάμι Χαρικέινς και συνέχισε και επαγγελματικά την καριέρα του στην ομάδα των Κάλγκαρι Στάμπεντερς.

Ένας τραυματισμός, ωστόσο, έκοψε πρόωρα και άδοξα την πορεία του, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει το άθλημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα