Σάλος στη Βοσνία για πάρτι που οργάνωσε γιατρός, παρουσία του υπουργού εξωτερικών εμπορίου

A police vehicle is parked in front of a hotel in Zenica, central Bosnia, Monday, April 20, 2020. Several dozen people in Bosnia are on a hunger strike to protest being quarantined in a hotel on suspicion they might be carrying the new coronavirus. The group of some 80 Bosnians work abroad and when they returned to the country they were placed under a 28-day quarantine in a hotel in the central town of Zenica. (AP Photo/Almir Alic)
Αστυνομία στη Βοσνία AP

Παρά τα μέτρα και τους περιορισμούς στη Βοσνία Ερζεγοβίνη ένας διάσημος γιατρός έκανε πάρτι για τα γενέθλια του με την παρουσία 20 άτομων μεταξύ των οποίων και ο υπουργός εξωτερικών εμπορίου, Στάσα Κόσαρατς.

Ένας διάσημος γιατρός της Βοσνίας προκάλεσε σάλο στη χώρα, αφού οργάνωσε το πάρτι γενεθλίων του μαζί με έναν υπουργό και καμιά 20αριά φίλους σε εστιατόριο στο Σαράγεβο, παραβιάζοντας κατάφωρα τους περιορισμούς κατά της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Αφού ενημερώθηκαν για την εκδήλωση από τις εικόνες που μεταδίδονταν ζωντανά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης διέκοψαν τη γιορτή χθες το βράδυ, επιβάλλοντας πρόστιμα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε η αστυνομία.

Στις εικόνες, διακρίνονται οι προσκεκλημένοι να κάθονται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, με την ατμόσφαιρα που επικρατεί να είναι χαλαρή, την ώρα που στη γιορτή συμμετέχουν και διάφοροι τραγουδιστές. Η Βοσνία, όπου περίπου 2000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, ενώ έχουν πεθάνει σχεδόν 80 ασθενείς με νέο κορονοϊό, κήρυξε τον Μάρτιο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να πολεμήσει την εξάπλωση του ιού. Τα εστιατόρια έκλεισαν, ενώ απαγορεύτηκε κάθε συνάθροιση.

Ο γιατρός Γιούσουφ Σαμπάνοβιτς, επικεφαλής της χειρουργικής μονάδας στο νοσηλευτικό κέντρο του Σαράγεβο, αποπέμφθηκε και τέθηκε σε απομόνωση στο σπίτι του. «Οι κανόνες είναι οι ίδιοι για όλους και όλοι πρέπει να τους σέβονται», τονίζει το νοσοκομείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Στάσα Κόσαρατς, που ήταν παρών στη γιορτή, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την «απερίσκεπτη συμπεριφορά του». «Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Συμπλήρωσε ότι θα πληρώσει «το πρόστιμο για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων», που κυμαίνεται από 500-1.500 μάρκα Βοσνίας-Εργεζοβίνης (255 έως 767 ευρώ). Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι η συγγνώμη του επαρκεί. Ο αρχηγός του κόμματός του Μίλοραντ Ντόντικ ανακοίνωσε ότι ο υπουργός «υπέγραψε το τέλος της πολιτικής του καριέρας» στους κόλπους της Συμμαχίας των Ανεξάρτητων Σοσιαλιστών Δημοκρατών.

Πηγή: 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Διεθνής Πολιτική, Covid-19
SHARE: