Ήρθαν για να μείνουν: Η μεγαλύτερη αύξηση διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, το οποίο συμπλήρωσε 4 χρόνια λειτουργίας.
Διατηρώντας την παράδοση των υπαίθριων συναυλιών, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών πλαισίωσε μουσικά την ξενάγηση των επισκεπτών του μουσείου, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, το οποίο συμπλήρωσε 4 χρόνια λειτουργίας. Διατηρώντας την παράδοση των υπαίθριων συναυλιών, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών πλαισίωσε μουσικά την ξενάγηση των επισκεπτών του μουσείου, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Τη μεγαλύτερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ κατέγραψε το 2013 η Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat

Τη μεγαλύτερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ κατέγραψε το 2013 η Ελλάδα (11,7%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, o αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα της ΕΕ αυξήθηκε, το 2013, σχεδόν σε όλα τα κράτη- μέλη, εκτός από την Ιταλία, την Κύπρο, την Τσεχία, τη Φινλανδία και το Βέλγιο. Η Ελλάδα κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση στην ΕΕ (11,7%) και ακολουθούν η Μάλτα (7,8%), η Λετονία (7,3%), η Μ. Βρετανία (6,5%) και η Βουλγαρία (6,2%).

Σε απόλυτους αριθμούς, οι περισσότερες διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γερμανία και στη Μ. Βρετανία. Τα πέντε αυτά κράτη- μέλη αντιπροσωπεύουν το 70% του συνόλου των τουριστικών διανυκτερεύσεων στην «ΕΕ των 28».

Συνολικά, στην ΕΕ σημειώθηκε ρεκόρ στον αριθμό των διανυκτερεύσεων το 2013 (2,6 δισεκατομμύρια διανυκτερεύσεις) και αύξηση κατά 1,6%, σε σχέση με το 2012.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, το 2013 καταγράφηκαν 87,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα, εκ των οποίων το 79% αφορά αλλοδαπούς και το 21% Έλληνες. Σε σχέση με το 2012, οι διανυκτερεύσεις αλλοδαπών αυξήθηκαν κατά 13,2%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network