Αγίου Πνεύματος: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο
shutterstock

Ο καιρός δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στους εκδρομείς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Θα διατηρηθεί η αστάθεια στα ηπειρωτικά – κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια -μέχρι και τη Δευτέρα.
  • Άνεμοι έως 5 μποφόρ
  • Έρχεται πολύ ζέστη απο την Τρίτη

Θα διατηρηθεί η αστάθεια στα ηπειρωτικά – κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια -μέχρι και τη Δευτέρα αλλά σε γενικές γραμμές ο καιρός δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στους εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Λίγη προσοχή μόνο κατά την διάρκεια των καταιγίδων , ενω κατά τα άλλα οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφώρ και οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή.

Από την Τρίτη και μετά το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας όπως επισημαίνει η ΕΜΥ στην πρόγνωση πολλών ημερών , όπου  ο υδράργυρος τοπικά θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός Σάββατο

Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες που θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στην Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 32 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Κυριακή

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να
είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Καιρός Δευτέρα – Αγίου Πνεύματος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα ορεινά της βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με παροδική αστάθεια

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδική αστάθεια το Σάββατο και τη Δευτέρα Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Ροή Ειδήσεων

    Περισσότερα